Maailm märkas seda sündmust küll alles siis, kui kuju oli juba 500 000 dollarilise alghinnaga eBay oksjonile pandud ja sekkusid esmalt Egiptuse võimud, ning Hamasi kontrollitav Gaza sektori palestiinlaste siseministeerium. Kultuurimälestiste oksjonile panek on keelatud, seega on kuju praegused müüjad kohtuliku uurimise all.

Merepõhjast leitud Apollo.

Aga seepeale peitsid müüjad kuju üldse ära ja üks Gaza sektoris asuv kullaäri väitis ka nüüd CNN-ile, et kuju on endiselt müügis. Ostja võib aga olla kindel, et vähemalt Egiptuse võimud hakkavad teda kohe taga ajama. Ja kuju leidjate lootus saada rahalist preemiat ei ole just kõige suurem. Šveitsi võimud on juba pakkunud oma abi, et kuju restaureerida ja Gaza sektoris näitusele panna.

Tegemist on arvatavalt 2500 aasta vanuse antiikskulptuuriga, mis kujutab valgus- ja tõejumalat Apollot, valmistatud on kuju pronksist. Kuidas ta merepõhja on sattunud, pole teada, aga sel ajal ulatus Kreeka kultuuriruumi mõju teatavasti ühest Vahemere servast teiseni välja. Apollo oli tähtsamaid jumalaid antiikmaailmas, kelle nimel ennustasid tulevikku ka Delfi oraaklid.