Meil on ka uut infot: nüüd teame näitlejaid, kes tegelaste hääli sisse lugema hakkavad.

Osatäitjad on kõik omajagu tuntud (ekraani)koomikud – kuigi mitte päris nn koorekihi hulgast. Selliste palkamine osutus ilmselt liiga kulukaks.

Vaatame mõned üle:

Jason Sudeikis (Red, kergesti ägestuv lind)

Foto: REUTERS

Muheda olekuga tüüp, kelle suuremad saavutused kinoekraanidel on alles ees. Kui neid tulebki. Filmitööstus on karm koht olelusvõitluseks.

Tähtsamaid seniseid töid:

* legendaarne telesari "Saturday Night Live", mille paljud kasvandikud on hakanud ka filminäitlejaks,

* rohkelt osalenud komöödiasarjades "30 Rock" (12 episoodi) ja "Eastbound & Down" (6 episoodi)

* pidev osaline anima-komöödiasarjas "The Cleveland Show" (80 episood),

* suuremad osad paljulubavates, aga keskpärastes komöödiates nagu "Hall Pass" ("Linnaluba"), "Horrible Bosses" ("Vastikud bossid") ja "We're the Millers" ("Me oleme Millerid")

* värvikam on šokikomöödia "Movie 43" ("Film 43"), kuigi see on paljude jaoks ehmatavalt ropp ja labane;

* Veel tulekul: "Horrible Bosses 2" jm.

Danny McBride (Bomb)

Foto: REUTERS

Üks neist koomikutest, kes on tuntust kogunud sellega, et ta on liikuv, paks ja väga ropusuine.

Oma parimatel hetkedel päris vaimukas, aga seni tõenäoliselt edukas pigem tänu edukamatele sõpradele-tuttavatele, kellel juba hästi läheb. Proovib ka tasapisi tõsisemaid projekte.

Tähtsamaid seniseid töid:

* arvukalt pisemaid osi teiste tähtede komöödiates nagu "The Heartbreak Kid" ("Mesinädalad kahe naisega"), "Tropical Thunder", "Drillbit Taylor" ("Komandör Taylor"), "Pineapple Express" ("Ananassiekspress"), "Due Date" ("Õigeks ajaks"), "Kung Fu Panda 2", "This Is the End" ("Lõpp") jt.

* suured osad komöödiates, mis polnud piisavalt head, et neid hästi enam mäletada. Näiteks "Your Highness" ("Teie kõrgeausus"). Julgen siia liigitada ka kogu sarja "Eastbound & Down", mis on McBride'i tuntuim projekt, aga muutub ruttu üksluiseks. Piisab esimesest hooajast, kui tahate vaadata.

Peter Dinklage (Mighty Eagle)

Foto: REUTERS

Seltskonna ainuke tõeline staar, võimekas ja mitmekülgne näitleja, kes juba avaldanud muljet nii tõsistes rollides kui ka komöödias.

Kõik mäletavad kindlasti esmalt tema välimust (Dinklage on kääbus), aga loodetavasti hakkab ka nimi juba meelde jääma. Hea, aga massidele pigem vähetuntud tegija.

Tuntumaid seniseid töid:

* Muidugi hittsari "Game of Thrones" ("Troonide mäng"),

* Osalus teistes sarjades nagu "Nip/Tuck" (7 episoodi),

* Filmid nagu "The Station Agent" ("Jaamatöötaja"), "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian" ("Narnia kroonikad: Prints Caspian"), "Ice Age: Continental Drift" ("Jääaeg 4"), "X-Men: Days of Future Past" ("X-Mehed: Tulevase möödaniku päevad"), "The Angriest Man in Brooklyn" ("Brooklyni kõige vihasem mees") jt.

* Komöödiarollidega seoses meenub elavalt "Elf" ("Päkapikk", mida võib pidada Will Ferrelli läbilöögifilmiks)

* Sellesügiseses hitt-videomängus Destiny on tema lugeda muide Ghost.

***

"Angry Birdi" teistes osades: Josh Gad (Chuck), Bill Hader (Pigs), Maya Rudolph (Matilda)... Neist pikemalt ei viitsi. Märksõnaks suuresti ikka SNL-i minevik ja palju väikseid seniseid filmirolle.