„Me leiame, et see on vajalik,“ sõnas Clancy, kelle juhitava salateenistuse tööd on viimasel ajal tugevalt kritiseeritud seoses rikkumistega Valge Maja territooriumil. Salateenistuse juht kirjeldas praegusi treeningtingimusi kui treenimist parkimisplatsil. „Meil puuduvad põõsad, meil puuduvad purskkaevud ja ühesõnaga reaalne pilt Valgest Majast,“ lisas Clancy Gulf News’i vahendusel.

Viimasel aastal on Valges Majas täheldatud korduvaid rikkumisi. Eelmisel aastal ületati hoonet ümbritsevat aedikut kahel korral, millest ühel korral jõuti koguni Valge Majani. Kavandatava treeningehitise maksumus ei ole märkamata jäänud Ühendriikide eelarvet uurivatele inimestele. Arvatakse, et Valge Maja ukse lukustamise õppimiseks pole vaja ehitada miljoneid maksvat hoone- ja haljastuse koopiat. Plaanitava objekti otstarbekus on mitmes ringkonnas seatud tugeva kahtluse alla.

Treeningala ehitamise vajalikkuse põhjenduseks tõi Clancy võrdluseks Ühendriikide eriüksused ja nende treeningvõimalused. Näiteks harjutas Osama bin Ladeni tabanud meeskond operatsiooniks reaalsuuruses treeninghoones.

8 miljonit dollarit maksev Valge Maja koopia on plaanis ehitada Marylandi osariiki. See, kas hoone saab olema kavandatud kogu haljasalaga, pole veel kindel.