Enamasti üritavad vandaalid enne kellegi teise vara kahjustamist veenduda, et nende teol pole pealtnägijaid, kuid Jose Antonio V.-l pole tunnistajatest sooja ega külma.

Ta kriimustab pargitud autosid ja topib nende lukkudesse hambaorke päise päeva ajal, hoolimata üldse sellest, kas seda nähakse pealt või mitte. Ja kui keegi üritab teda keelata või takistada, muutub vanamees agressiivseks.

Politsei hinnangul kahjustas kurikuulus vandaal ainuüksi mullu umbes 1120 autot ning ka 2019. aasta on juba olnud mehe jaoks „saavutusterohke“ — asitõendid viitavad tema seotusele rohkem kui 120 sõiduki kahjustamisega.

Mõistlik oleks eeldada, et pargitud autode ründamisele sedavõrd pühendunud inimest vaevavad vaimse tervise probleemid, kuid mullu mehe psüühilist seisundit hinnanud arstide osutusel tal kognitiivseid puudujääke ei esine. Vandaal lubas end kohaliku politsei esindajate nõudmise peale haiglasse panna, kuid kolm päeva hiljem tunnistati ta vaimselt terveks ja kirjutati tervishoiuasutusest välja. Arstid järeldasid, et ainus häire, mis meest vaevab, on empaatia täielik puudumine.

Sõna „kangekaelne“ kirjeldab vanaldast huligaani väga täpselt. Hoolimata sellest, et teda on paari viimase aasta jooksul vara kahjustamise ja kehaliste rünnakute eest kümneid kordi karistatud, keeldub ta oma kombeid parandamast.

Kahes Vigo linnajaos, mille piires mees oma tegusid toime paneb, on ta omandanud kurikuulsuse. Kohalikud teavad, kes ta on, ning hoiatavaid plakateid tema näoga leidub igas kvartalis, et need, kes ei tea veel, milline pensionärist huligaan välja näeb, oskaksid tema suhtes ettevaatlikud olla.

Vigo politseijaoskonna juures tegutseva kodanike omakaitsebrigaadi pressiesindaja rääkis reporteritele, et O Calvario ja A Doblada linnaosade elanikud tunnevad tolle 79-aastase meesterahva ees tõsist hirmu. Nad pelgavad oma autosid avalikesse kohtadesse parkida, aga kardavad ka vihasele vanamehele vastu astuda, kui peaksid ta teolt tabama.

Vandaal on varem ohvreid rünnanud puust kepi või vihmavarjuga; ühel mehel murdis ta ninaluu ja purustas prillid.

Kohaliku politsei hinnangul põhjustas Jose Antonio V. ainuüksi möödunud aasta jooksul umbes 500 000 euro eest kahjusid, kuid mehe peatamiseks pole neil palju võimalusi. Nad on vanurit vahistanud juba mitukümmend korda ja määranud talle loendamatuid trahve, kuid vabadusse pääsedes jätkab mees ikka huligaanitsemist.