Leedu Top Geari peatoimetaja Karolis Judzentavičiuse sõnul on Volvo suutnud ehitada ühe kõige enam muljet avaldava auto viimastel aastatel. Ligikaudu 60 000 eurot maksev mudel on jõudnud võita auhindu juba teistelgi konkurssidel.

"Usun, et see auto tähistab ka uut ajastut Volvo jaoks ning Skandinaavia ettevõttelt on oodata lähiajal veel meeldivaid üllatusi," sõnas Judzentavičius.

Volvosid Baltikumis maale toova Volvax Baltic OÜ tegevjuht Danel Hein pidi Tallinnas restoranis Platz toimunud auhinnatseremoonial hoolikalt jälgima, et laud auhinnavirna all ei murduks. Volvo XC90 sai lisaks aasta auto tiitlile veel parima maasturi, esinduslikema auto ning Delfi lugejate lemmikauto auhinna.

"Kui see auto meieni jõudis, saime kohe aru, et see on eriline. Ka meie kliendid on öelnud, et XC90 on oodatust paremgi," kommenteeris Hein.

Volvo XC90 kõrval paistsid Baltikumi Top Geari tegijate ja asjatundjate hinnangutel teistest eredamalt silma veel kaks mudelit. Üldarvestuses ei jäänud Volvost sugugi kaugele maha Seat Leon Cupra, mis valiti aasta sportautoks. Kolmas säraja, uus Škoda Superb valiti aasta äriautoks ning võitis ka "väärt iga senti" auhinna.

Aasta pereautoks ning parima disainiga autoks valiti Renault Espace, aasta üllatajaks Kia Sorento.