On see lind? On see lennuk? Nii võiks Supermani lugudest inspireerituna küsida, kui Kitty Hawk Flyer mööda lendab. Tõsi on, et masinat on pisut raske liigitada - pisut meenutab see hiiglaslikku drooni, natuke nagu lendavat ATV-d ja veidi ka vesilennukit, kuna Flyer on mõeldud just veepinnale laskuma ja sealt õhku tõusma.

Flyeri loojad (firma taga seisab muuhulgas Google`i asutaja Larry Page) lubavad, et inimesed on võimelised sellega lendamise mõne minutiga ära õppima. Aasta lõpus peaks see olema juba tavatarbijale saadaval, tõsi, siinsetes videotes nähtavast pisut teistsuguse disainiga.

The Verge vahendab, et Kitty Hawk pole veel täpsustanud, mille jaoks lennumasin täpselt mõeldud on. Ilmselt eeskätt lõbusõiduks, kuna kodust tööle ja poodi saab lennata ainult siis, kui kõik sihtkohad parasjagu mingit laadi veekogu ääres asuvad (kui fantaseerida, oleks see meie kandis vast kõige tõenäolisemalt võimalik kusagil Lõuna-Eestis või Peipsi või Võrtsjärve ääres elades). Lapsi sellega samuti kooli ei vii, kuna kohti on ainult üks.

Samuti pole teada, kui palju Flyer tavaostjale maksma minna võiks. Küll aga pakutakse huvilistele kodulehel 100 dollari eest kolme aasta pikkust klubiliikmelisust, mille sisse käib koht ostujärjekorras, hulk firma tarvikuid, eksklusiivne ligipääs lennusimulaatorile, kutsed Kitty Hawki üritustele ja nii edasi. Liikmed saavad hiljem ka müügihinnast 2000 dollarit allahindlust.

Flyeri jaoks pole USAs piloodipabereid vaja seepärast, et see kuulub föderaalse lennundusadministratsiooni kategooriate järgi ülikergete õhusõidukite kategooriasse. Engadget pakub, et ka veele laskumine ja sealt tõus on sisse viidud just seepärast, et masinaga poleks mõtet üle asustatud alade lennata ja huvilised pigem kusagile järvede äärde müristama jääksid. Ka kodulehe sagedamini küsitud küsimuste sektsioonis öeldakse üsna konkreetselt, et Flyer on mõeldud lendamiseks mageveekogude kohal ja linnadesse sellega lennata ei tohi.

Lõpetame noodil nukramal: väljaspoole USA-d firmal plaanis Flyerit paraku turustada ei ole. Koduleht ütleb samas, et igaüks võib selle endale USA-s soetada, seejärel välismaale viia ja seal ringi lennata; samas soovitatakse end igaks juhuks eelnevalt kodukandi lennundusregulatsioonidega kurssi viia.