Luksuskruiiside ja tšarterlendudega tegelevale Crystal Airile kuuluv lennuk põhineb Boeing 777-l, maailma kõige suuremal kahemootorisel reaktiivlennukil. Eriline tšartermudel kannab mudelinime BBJ 777-LR, kuid ettevõte on lennukile ka nime andnud - Crystal Skye.

Kui tavakonfiguratsioonis on tegemist parajat portsu reisijaid mahutava lennukiga, millega saab korraga reisida kuni 300 inimest siis VIP-idele mõeldud erimudeli puhul on rõhk loomulikult hoopis mujal kui reisijate mahutamisel. Kokku mahub lennukisse 84 tähtsat reisijat ning ülejäänud ruum on ära kasutatud lennukile avaruse andmiseks ning lõõgastumisalade loomiseks.

LR mudelinimes tähistab ingliskeelset sõnapaari long range, mis tähendab spetsiaalselt väga kaugete lendude opereerimiseks mõeldud mudelit. Boeing ise on öelnud, et lennuk on võimeline omavahel ühendama ükskõik millist kaht Maal asuvat lennujaama. Maksimaalne lennukaugus on tootja sõnul 15 844 kilomeetrit või 18 järjestikust lennutundi.

Kuna tegemist on ka kõige laiema reisijateruumiga kahemootorilise lennukiga maailmas, on lennufirmal olnud võimalik luua kõikide reisijate jaoks mugavad tingimused, palju jalaruumi ning loomulikult saavad reisijad vabalt voodiks lahti käivates toolides magada või veeta aega ainulaadsel baarialal. Kui reisijad parajasti ei maga või sotsialiseeru, saavad nad meelelahutust otsida oma toolide ees olevatest 24-tollise ekraaniga meelelahutusüsteemidest.

Lennuk valmis Boeingu, Crystal Airi ja Greenpoint Technologiese koostöös. Viimane on vastutav lennuki ainulaadse sisedisainilahenduse eest. Lennuk sai lõplikult valmis eelmise aasta alguses. Crystal Air on sama lennuki pardal korraldanud ka pea kuu aja pikkuseid kruiise, mille hinnaks on inimese kohta umbes 150 000 USA dollarit.

Vaata ka videot, et näha milline luksuslik lennuk seestpoolt välja näeb!