Hamburgeri kotletide ja pihvide keeramine kuuma ja rasva pritsiva pliidi ääres on küllaltki tüütu, eriti kui köögitööline peab seda tunde ja tunde järjest tegema.

Californias tegutsev ettevõte Miso Robotics on loonud köögis vaevlevale töötajale lahenduse: roboti, kes hea meelega pliidi ääres tegutseb ning muudegi ettevalmistustega köögis aitab, näiteks tüütu sibulalõikumisega - teda see nutma juba ei aja.

"Keskendume robottehnika kasutamisele selleks, et lahendada restoranis toidu tegemisel ja ettevalmistamisel tekkivaid erinevaid valupunkte. Näiteks igav, räpane ja isegi ohtlik töö pliidi või grilli ääres. Roboti idee on aidata restoranidel parandada oma toidu kvaliteeti ja oma töötajate ohtutust, ilma et selleks tuleks midagi oluliselt ümber muuta," ütles Miso Roboticsi tegevjuht ja kaasasutaja David Zito TechCrunchile.

Flippy, mis on põhimõtteliselt keerleva robotkäe kujuga, sensorid reageerivad temperatuurile, samuti suudavad 3D sensorid ja erinevad kaamerad ümbrustest hästi infot koguda ning seejärel robot tegutsema asuda.

Flippy haarab näiteks saadud tellimuse järgi burgerikotlerid, paneb need pliidile praadima ja oskab ka õiget temperatuuri ja aega arvestades need õigel ajal ümber pöörata. Ning kui liha valmis on, teatab ta sellest restorani inimtöötajatele. Vaata Flippy tööd videost!

Flippy peaks Miso Roboticsi plaanide kohaselt paari aasta jooksul umbes 50 CaliBurgeri keti restorani tööle asuma.

Selline vaade avaneb Flippyle kuumast pliidist tema ees.