Nevada kõrbes asuvas testtorus sooritas katsemasin eduka testsõidu kiirusega 70 miili ehk umbes 112 kilomeetrit tunnis.

Hyperloop One`i aerodünaamiline kapsel, millega tulevikus inimesi ja kaupa vedama plaanitakse hakata, on kaheksa ja poole meetri pikkune ning konstrueeritud alumiiniumist ja süsinikkiust, teatab The Verge. Kasutades elektromagnetilist tõukejõudu ja magnetlevitatsiooni peaksid kapslid torudes liikuma peaaegu helikiirusel ehk kiirusega 1120 km/h, ütles Hyperloop One.

Ettevõtte üks kaasasutjaid Shervin Pishevar võrdles katsesõitu lennunduspioneeride vendade Wrightide esimese lennuga aastal 1903. Järgmises katsefaasis plaanitakse jõuda umbes 400-kilomeetrise tunnikiiruseni.

Hyperloopi tehnoloogia idee autoriks on tuntud leidur ja ettevõtja Elon Musk, Hyperloop One on tehnoloogia arendamisega tegelevatest firmadest selgelt kõige kaugemale jõudnud.

"Hyperloop One on saavutanud seda, mida keegi teine varem pole ehk siis testisime edukalt täiemõõtmelist Hyperloopi süsteemi," ütles Pishevar. "Saavutades täieliku vaakumi tingimused, leiutasime torus põhimõtteliselt omaenda taeva - see on, justkui lendaksid 60 kilomeetri kõrgusel õhus."