Mõistes, et valiku saab teha ainult erinevate halbade stsenaariumite seast, valis piloot neist kõige vähem kehva. Ta nägi lennuvälja vahetus läheduses asuva Mukilteo nimelise äärelinna kohale jõudnuna, et ees on suhteliselt tühi tänav nimega Harbour Pointe Boulevard ja hädamaandus. Seetõttu, et ta laskudes liinidest läbi lendas, jäi 9000 inimest mõneks tunniks elektriühenduseta, ent imekombel - ja see näitab, et otsus oli õige - ei saanud mitte keegi õnnetuses surma ega vigastada.

Seattle`i politseinik Myron Davis ütles, et pärast seda, kui lennuk laskumisel laternaposti tabas, purunes üks kütusepaakidest ja kütus süttis. Seetõttu läks omakorda põlema üks tänaval seisnud auto.

Õnnetuspaiga kaardilt näeb, et lennuväli on praktiliselt selle kõrval paremal üleval ehk siis ristmikust pisut põhja pool. Nagu käesoleva loo kommentaariumis täpsustati, hädamaandus lennuk Mukilteo kiirtee ja Harbour Pointe Boulevardi kahest ristmikust lõunapoolsema juures, mille ligidal asuvad mitmed pangad, kauplused, ARCO bensiinijaam ja McDonald`s.