Roboti tööpõhimõte on lihtne - see sõidab mööda aeda ringi ja kasutab sisseehitatud kaamerat ja sensoreid, et koerakakat tuvastada. Kui see mõnd hunnikut märkab, sõidab see lihtsalt selle peale ja kasutab enda all olevat robotkätt, et see masina sees olevasse kogumiskasti tõsta. Kui kogumisnõu täis saab, antakse roboti omanikule sellest teada.

Lisaks sellele lihtsale, kuid vajalikule abimehele, on ettevõttel arendamisel ka teine sarnane robot, mis aga oleks aga samaaegselt võimeline ka muru niitma. Ka see kasutaks sarnaselt oma väikevennale kaameraid ja sensoreid, et aias õige tee leida. Muuhulgas ei ole robotite puhul vajalik kaablite maha panemine, aia piirid on võimalik paika panna vaid pardal oleva kaamera abiga.

Peale selle on mõlemad robotid ühendatud pilveteenustega ning on seega võimelised aja jooksul koostöös teiste robotitega üha selgemaks saama, milline koerakaka välja näeb ning seega õpib robot aja jooksul seda veelgi efektiivsemalt koristama. Kuidas täpselt robotid pilve ühenduvad, tootja kodulehelt ei selgu.

Kui teoorias on kõik ilus, on kakakoristusrobotitega üks väike probleem - need on mõlemad hetkel vaid prototüübifaasis ning ettevõte ei jaga oma kodulehel mingisugust infot selle kohta, millal robotid lõpuks müügile võiks tulla ning milliseks kujuneb nende hind. Samuti on võimalik, et robotid muutuvad aja möödudes veelgi ning saavad mingeid funktsioone juurde või jääb neid hoopis vähemaks.