TTJA sagedushalduse talituse juhataja Erko Kulu sõnul on amet saanud kodanikelt päris palju 5G-ga seonduvaid päringuid ning eriolukorra ajal päringute arv kasvas.

"Eriti palju oli päringuid COVID19 poolt põhjustatud eriolukorra ajal, kus inimesed tundsid muret kõiksugu nähtamatute ohtude pärast ja eks see oli ka olukorda arvesse võttes arusaadav. Nüüdseks on vastavate päringute hulk vähenenud. Üldjuhul tunti huvi kas Eestis on 5G baasjaamasid ja kus need asuvad," ütles Kulu portaalile Geenius.

Erinevalt ühismeedias levivast informatsioonist kinnitab Elisa meediasuhete spetsialist Taavi Teder, et eriolukorra ajal ei paigaldanud Elisa ühtegi 5G võrgu jaoks vajalikku antenni ega masti. Analoogse vastuse andis ka Tele2 tehnoloogiaüksuse juht Tanel Sarri, kes tõi välja sellegi, et inimesed on viimasel ajal hakanud antenne lihtsalt rohkem märkama.

Kõige detailsemalt oli valmis eriolukorra ajal tehtud arendustöid kommenteerima Telia Eesti raadiovõrgu osakonna juht Oliver Lekk, kelle sõnul tehti eriolukorra ajal Telia võrgus mobiilivõrgu mahtude kasvuga ligikaudu 120 arendustööd.