Maailmale näidati uue seadme kolme eri versiooni P40, P 40 Pro ja P 40 Pro+. Võtame neist lähema uurimise alla versiooni laiendiga Pro.

Kõige silmatorkavam ja tegelikult ka olulisim osa selle seadmel on võimas kaamerakomplekt. Veel suurem, veel rohkem pinda enda alla võttev, veel rohkem tagakülje tasapinnast väljaulatuv,
Koosneb see komplekt neljast kaamerast: 50MP Ultra Vision Camera (lainurk,F/1.9)+ 40MP Cine Camera(ülilainurk,f/1.8 + 12MP SuperSensing Telephoto Camera (f/3.4,OIS) + 3D sühvauskaamera. Esiküljel on duubel-selfikaamera, mille liikmeteks on 32MP põhikaamera (f/2.2,AF) ja bokeh-efekti andev kaugusandur.

Huawei P40

Kaamera tarkvarapoolel näeme, et olemas on erirežiimid nii panaroraamvõteteks, vee all pildistamiseks, kahe vaatega videote tegemiseks kui ka AR-objektiiv selleks, et selles mõned multifilmitegelased sinu näojooni järele aimaks. Käesoleva autori kalanäo versioon on hetkel näiteks sellise ilmega:

Proovisime järgi ka selle, milliseid pilte teeb see kaamera oludes, kus inimesed ikka pilte teha armastavad:

Lainurkvõte Kakumäe lahest on näiteks selline:

Aga palun: hommikune sinill samblas:

Või Nissi kirik paksus lumeasjus (sai hakkama nii imeväikeste helveste kui suure kiriku äratabamisega):

Kõige suurem küsimärk: äpid

Kuid vähemalt sama oluline kui pildistamisvõime, on muidugi kõikvõimalike igapäevaste äppide olemasolu ja tõrgeteta töö. Kuna Google’i äpipoodi ja muid teenused Huawei mobiilides olla ei tohi, siis tuleb enamik rakendusi oma uudse seadmesse üle kanda olemasolevast vanast seadmest (ärge seda vana siis mingil juhul enne lähtestage, kui uus pole korda seatud).

Selleks on Huawei loonud rakenduse nimega PhoneClone ning selle abil saab tõesti suure osa rakendusest üle kanda ja tööle panna ka Huawei Google’i-vabas mobiilis.

Forte kogemus on hetkeseisuga oluisemate rakenduste osas järgmine:

  • Töötavad tõrgeteta: LHV, Outlook, Delfi, Õhtuleht, Postimees, Raadio2, Facebook (tuleb FB lehelt eraldi alla laadida), Messenger, Skype, Instagram, mKool.
  • Ei tööta üldse: Bolt, Uber, Citybee, Tinder, YouTube
  • Töötavad tõrgetega (ei saa anda automaatsõnumeid vms): Swedbank, Smart-ID

Uurisime ka Citybee, SmartID looja SK ja Bolti käest, kas neil on plaan oma äpid Huawei mobiilide jaoks korda teha. Vastused järgmised:

CityBee CityBee Eesti juhi Britta-Liisa Ait: „CityBee mobiilirakendus on kõikide Balti riikide Huawei App Gallery-s saadaval alates juunikuust. Meie IT-meeskond teeb hetkel tihedat koostööd Huawei esindajatega, et rakenduse kaardisüsteem muuta Huawei nõuetele sobivaks.“

Bolti pressiesindaja Jaan Lašmanov: "Uurime ja kaalume erinevaid võimalusi, kuid hetkel ei saa me enamat öelda. Anname kindlasti märku, kui uudiseid on."

SK ID Solutions juht Kalev Pihl: "Hetkel on SK ID Solutions tähelepanu pakilisematel asjadel kui Huawei telefonide jaoks Smart-ID äpi kohandamine. Kas ja millal see muutub, sõltub sellest, kuidas Huawei uute seadmete müük läheb Eestis ja Baltikumis. Kui SK näeb, et Huawei kasutajad seda kindlasti vajavad, siis leiab SK sellele ka kiire lahenduse."

Seega veidi lootust olukorra paranemisele on.

Mis puutub seadme muudesse omadustesse, siis RAM on numbriga 8 GB, põhimälu 256 GB, aku mahutavus korralik 4200 mAH. Kiirlaadija on ka olemas ja see on koguni 40W. Seade on IP68 standardile vastavalt vee- ja tolmukindel. Disaini osas on tähelepanuväärsed seadme nurgad, kus metallraam on laiendatult neid kukkumise eest kaitsmas.

Seadmel on olemas ka Always in funkysioaanlsus, mis kuvab ekraanil pidevalt kellaaega ja äppide märguandeid.

Alates 27. märtsist jõuab Huawei P40 seeria valitud turgudel eelmüüki. Eestis tulevad müügile Huawei P40 ja P40 Pro telefonid, maksumusega vastavalt 799€ ja 1049€ ning värvivalikus must, jäävalge ja hõbedane härmatis.

Huawei P40

Otseülekannet saab uuesti vaadata selles aknas: