Nii Samsungi Family Hub kui ka LG InstaView ThinQ külmkapid kasutavad tehisintellekti ja kapis olevaid kaameraid, et omanikule teada anda, mis toit tal parajasti külmkapis on. See on kasuks siis, kui parajasti poes oled ja unustasid, mida sealt juurde vaja tuua on.

Kui ka varasemalt olid kaameratega varustatud külmkapid olemas, siis enne sai vaid oma telefoni abiga vaadata, mis kapis on. Nüüd on tehtud aga samm edasi ning kasutaja ei pea ise pildilt üritama aru saada, mis kodust puudu, vaid ka selle töö teeb külmkapp inimese eest ära.

Samsung Family Hub külmkapp

Veelgi enam, tänu sellele, et Samsung ostis eelmisel aastal ära Whiski nimelise ettevõtte, mis tegeles toitumisplaneerimistarkvara arendamisega, siis pakub Samsungi külmkapp ka ise välja, mida külmkapis olevate toiduainetega valmistada saaks ning mida selleks poest juurde tuleks tuua. Sarnane lahendus on olemas ka LG teleril.

Mõlemal külmkapil on ka suur ekraan - Samsungi omasse saab nüüd enda teleri või telefoni pilti peegeldada, LG 22 tolline ekraan on võimalik aga muuta läbipaistvaks ning seeläbi kiigata, mis külmkapis on, juhul kui ei taheta kapis olevaid kaameraid kasutada.

Kuigi kumbki tootja pole veel täpselt öelnud, kui palju edevate külmkappide hind on, tuleb olenevalt konkreetsest mudelist tõenäoliselt välja käia 4000 kuni 6000 euro suurune summa. Seda, kas ka Eestis sellise krõbeda hinnaga külmikuid pakkuma hakatakse, näitab aeg.