Telial on Eestis kokku 6 andmekeskust ning Laagri andmekeskus on esimene, kus hakatakse päikeseenergiat kasutama. Päikesepargi ehitab Pro-Solar ja see valmib suve lõpuks.

Sel aastal plaanib Telia sarnase lahenduse kasutusele võtta ka mitmes mobiilitugijaamas. Järgmisel aastal on plaanis rajada päikesejaam Uuemõisa alevikku.

„Laagri andmekeskuse kõrval on paraja suurusega krunt, kuhu oli võimalik päikesepaneelid paigaldada. See ei kata muidugi kogu andmekeskuse energiavajadust, kuid aitab elektrikulu vähendada," ütles Telia Eesti võrgu ja infrastruktuuri üksuse juht Toivo Praakel.

Praakel märkis, et riiklikud soodustused aitavad päikeseenergia lahenduste laiemale levikule kindlasti kaasa. „Riigi taastuvenergia toetusmeede teeb päikseenergia lahendused vägagi atraktiivseks. Laagri päikesepargi tasuvusaeg jääb suurusjärku 6-7 aastat," ütles Praakel.

Telia kasutab juba aastaid oma serveriparkidest tekkivat soojust Sõle tänava ja Sõpruse puiestee kontorihoonete ja veel mitme kõrval asuva hoone kütmiseks.