Mitte ainult ei võtnud kaasa, vaid tõstsin põlvedele..., avasin kaane..., vaatasin mittemkidagiütleva pilguga ringi..., toksisin midagi tähtsa näoga... ja logisin sisse ka avatud WiFi võrku. Kohutav. Nii on, Huawei ei too Eestisse vaid oh-milliseid-truvajudinaid-tekitavaid mobiile ja tahvelarvuteid ning ei pane postide otsa mobiilisaatjaid, mis "iga kui viimse tädi Maalide ja Leidade vahetatud kõnesilbi otsejoones Hiina kommunistliku partei peakontorisse saadavad".

Kohal on ka sülearvutid ja minu lühiuurimine näitab, et pealegi väga head, kenad, Ameerika riist- ja tarkvara äärest-ääreeni täis ning üllatusi pakkuvad.

Niisiis, Huawei MateBook X Pro: 16 GB RAM, 1TB SSD, ekraan 13,9 tolli, Windows 10 Pro töötab täiesti, nagu ka Intel i7 protsessor (CPU) ja Nvidia MX250 graafika (GPU).

Aga nagu kõik teavad, siis on kõige tähtsam see, kuidas üks sülearvuti välja näeb, nii et alustame sellest. Väga hea näeb välja. Matt, justkui liiva- või metallipritsiga üle võõbatud - sõrmejälgede jätmiseks tuleb tublisti vaeva näha. „Huawei" kiri on soliidne tagasihoidlikkusega kantud kaane keskele.

Kokku nelja kõlari avadki pole mitte ribidena kuskile külgedel või klaviatuuri kohal vaid ära peidetud parema ja avasaku serva alla. Läpakas on seejuures vaid 14,6 mm paksune ja kaalub ei rohkem ega vähem kui 1,33 kilogrammi.

Ainult WiFi internet

Vaatame pordid ka üle, enne kui kaane avame. Laadimine ja kogu infovahetus toimub USB-C tüüpi kaablita abil, nii et laadida saab seda kõige tavalisema uuemat sorti mobiililaadijaga. Vasakul küljel on USB-C tüüpi avausi kaks - üks laadimiseks ja teine ühendusteks. Paremal serval üks vana tüüpi USB sisend - näiteks juhtmega hiire jaoks. Lisaks on vasakus servas veel vana hea sisend juhtmega kõrvaklappide jaoks.

Aga see pole päris kõik. Huawei on karpi kaasa pannud liidese, mille abil saab ühendada kuvareid ja klaviatuure ka HDMI ja teiste liideste kaudu.

Ainus, mis sellel sülearvutil tõesti puudub, on võrgukaabliga ühendamise võimalusi. Pole tal endal ega eelmainitud üleminekukarbis vastavat ava ning asetada ei saa seda ka tavapärastele kontoridokkidele. Nii et internetiühendus on selle seadme jaoks saadaval vaid WiFi-na.

Aga nüüd küll kaan lahti! Esimene tähelepanek - klahvid ja puuteplaat on mõnusalt suured. Ka klahvide vahe on 2 mm. Nii et klahviga eksimise võimalus kindlasti väheneb.

Teiseks ei märka esimese hooga kaamerat kuskil. Ekraani kohal teda polegi. Selgub, et selleks tuleb vajutada ühele klaviatuuri klahvidest, et kaamera välja hüppaks. Päris leidlik ja turvaline lahendus - kui klahv on all, on ka kaamerapilt must. Ainult et vaade inimese näole on nüüd tavapärasega võrreldes rohkem suunaga alt üles - nii et lõualotid korda!

Ajakirjaniku rõõm

Mis mulle kui ajakirjanikule selle arvuti juures kerguse kõrval kõige enam meeldis, oli ülilihtne ja mugav sidumine mobiiliga. Kahjuks küll vaid Huawei enda toodetud mobiiliga käib see nii, et asetad ta esmakordsel kasutamisel korraks klaviatuuri kõrvale ja läbid mõned loaküsimuse dialoogid.

Edasi ilmub mobiiliekraan juba arvuti ekraanile ning nii on näiteks väga mugav vedada äsja salvestatud fotosid või tekste mobiilist arvutisse. Fotode puhul kaotab näiteks Messenger fotode algkvaliteeti ligikaudu kümme korda, sel viisil lohistades kadus mul 3,9 MB fotol aga vaid paarsada KB.

Veidi harjumatu on selle sülearvuti puhul 3:2 ekraanisuhe. Silmad on juba liiga harjunud 16:9 ja 21:0 suhtega nii telerite, kinode, kõigi videote kui konkureerivate sülearvutite puhul. Seega võib 4:3 suhe olla küll hea näiteks Excelis töötajatele, aga kõigi teiste jaoks tundub see veidi mõistetamatu tagasiminek ja tekitab asjatuid musti ääri üla- ja alaserva.

Ekraan ise on erk (heledus 450 nitsi, kontrastsus 1500:1), terav ja särav, resolutsioon on 3K kvaliteedis ja pikslitihedus korralik 260 ppi. Veidi liiga peegeldav ainult, matt on pikaks kontoritööks kindlasti asjakohasem. Positiivne on see, et see ekraan on puutetundlik, nii et sõrmega viibades saab ka asju vedada, suurendada ja juhtida. Ju see Gorilla Glass seal ekraani peal selle läikima ajabki.

Tuleb veel märkida, et sõrmejäljeluger on integreeritud sisselülitamisnupu sisse, nii et ühe nupuvajutusega toimub nii kasutaja tuvastamine kui seadme avamine. Lahe.

Ja ongi kõik oluline öeldud. Väljast kena ja stiiline, seest põnevate uuendustega ja mõningate vastuoluliste omadustega. Soovitan kindlasti poes lähemalt uurida.

SPECIFICATIONS

Display Size: 13.9 inches

Type: LTPS

Screen-to-body ratio: 91%

Resolution: 3000x2000, 260PPI

Aspect ratio: 3:2

Viewing angle: 178°

Colour: sRGB 100% colour gamut(typical)

Contrast: 1500:1

Maximum Brightness: 450 nits(typical)

Touchscreen: 10-point, anti-fingerprint coating

Appearance Dimensions: 14.6mm × 304mm × 217mm

Weight: Approximately 1.33kg

Colour: Mystic Silver, Space Grey, Emerald Green

Processor 10th Generat ion Intel® CoreTM i7-10510U Processor

10th Generation Intel® CoreTM i5-10210U Processor

GPU NVIDIA® GeForce® MX250 with 2GB GDDR5 / Intel® UHD Graphics

Memory 8GB / 16GB LPDDR3 2133MHz

Hard Drive 512GB/ 1TB PCIe SSD

Buttons and Ports Fingerprint power button

3.5mm stereo headset jack

USB-A port x 1 (USB 3.0, maximum output 5V/2A)

USB-C port x 1 (USB 3.1, with a charging icon, maximum output 5V/2A)

USB-C port x 1 (Without a charging icon, maximum output 5V/3A)

Wi-Fi IEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2.4GHz 300Mbps, 5GHz 1733Mbps, 2x2 MIMO

Bluetooth Bluetooth 5.0, compatible with Bluetooth 4.2, Bluetooth 4.1 and Bluetooth 4.0

Camera Front camera: 1MP

Audio configuration Digital microphone x 4, speaker x 4

Battery Material: Lithium Polymer

56Wh (rated value)

According to tests conducted by Huawei in Huawei's laboratory environment.

Power adapter HUAWEI USB-C Power Adapter 65W

Input: 100-240V AC, 50/60Hz

Output: 20V/3.25A, 15V/3A, 12V/2A, 9V/2A, 5V/2A

Support multiple output modes, and quick charge for different devices, and HUAWEI SuperCharge for certain phones11

Featured Applications Huawei Share

HUAWEI PC Manager

Monitor Manager

Factory Reset

Eye Comfort Mode

Finger Gesture Screenshot

In-box Accessories HUAWEI USB-C Power Adapter 65W

Charger cable (USB-C)

Optional Accessories HUAWEI MateDock 2

HUAWEI Bluetooth Mouse

HUAWEI Leather Case

HUAWEI Backpack

HUAWEI USB 3.0 A/M TO RJ45 conversion cable

HUAWEI Sleeve

HUAWEI Leather Case