"Uus tehnoloogia toodab palju rikkust. Me tegeleme sellega, et see rikkus jõuaks töötajate ja nende perekondadeni, näiteks saaks selle abil vähendada töötunde, jättes töötasu samaks," ütles Unite'i tegevjuht Sharon Graham. Tema sõnul peavad automaatsüsteemid muutma tavainimeste elu paremaks, mitte ainult ettevõtetele suuremaid kasumeid teenima.

Seetõttu nõuab 1,2 miljonit töötajat koondav ametiühing nelja päevast töönädalat. Kuna enim on automatiseerimise tõttu ohus naised ja osalise tööajaga töötajad, panebki ühing hetkel kokku nimekirja ettevõtetest, mille töötajad on enim ohus ning üritab nendega arutada tuleviku tehnoloogiate valguses töötajate elu parandamist.

"PwC uuringufirma koostatud raport ennustab, et automatiseerimine annab Ühendkuningriigi majandusele suure tõuke ning lisab 2030. aastaks majandusse 232 miljardit naela. Me ei saa riskida sellega, et kordub see, mis 1980ndatel - inimesed kaotasid toona tehnoloogia tõttu palgas või lausa töökohti, ettevõtete kasum aga tõusis," ütles Graham.

Ametiühingul on koostamisel ka 21. sajandi töötajate manifest, mis keskendub samadele põhimõtetele, millele keskendutakse läbirääkimistel tööandjatega - peamine on lühem töönädal, vähem töötunde, paindlik tööaeg ning mittevähenev palk.

Esmaspäeval avaldatud raportit saab täismahus vaadata Ühendkuningriigi statistikaameti kodulehelt.

Mida Sina lühendatud töönädalast arvad? Anna meile kommentaarides teada!