Ülikooli kodulehel kirjutatakse, et uus elektritootmismoodus on soodne ning selleks kasutatav seade ise meenutab väljanägemiselt lihtsalt õhukest plastikihti. Uus elektritootmisseadeldis on praeguseks näiteks integreeritud värskesse mobiilsesse ilmajaama, mille ülikooli teadlased lõid.

TENG ehk triboelektriline nanogeneraator toodab elektrienergiat läbi staatilise elektri - selleks on vaja, et omavahel puutuks kokku kaks materjali: üks, mis elektrone seob ja teine, mis neid ära annab. "Kui need laengud omavahel lahku lüüa, saab elektrit toota peaaegu mittemillestki," ütles UCLA teadlane Richard Kaner.

Sellisteks materjalideks on uues süsteemis lumi ja silikoon. Lume laeng on positiivne ning negatiivse laenguga silikooniga kokku puutudes tekibki elekter, mille seade elektrienergiaks muudab. Silikoonini jõudmine oli seejuures ulatuslike testide tulemus - teadlased katsetasid veel näiteks erinevate alumiiniumiühenditega ning isegi tefloniga, kuid leidsid, et silikooni puhul on kasutegur kõige suurem.

Teadlaste hinnangul võiks uus seade leida laialdasemat kasutust näiteks päikesepaneelides, mille puhul on üheks kõige suuremaks probleemiks sinna langev lumi, mis paneelide kasutegurit vähendab. Tulevikus võiks uudsed elektritootmissüsteemid seda muret leevendada ning panna paneelid läbi langeva lume hoopis elektrit tootma.