Varguse pani ettevõtte hinnangul toime organiseeritud rühmitus ja seda ELKO Grupi laos Lidostas Parksi äripargis. Kurjategijad pääsesid ettevõtte lattu läbi kõrval paikneva laohoone.

„Prognoosime, et praegu võib Baltimaade ja Ida-Euroopa turgudele ilmuda suur hulk varastatud kaupa: mobiiltelefonid, sülearvutid, protsessorid ning video- ja mälukaardid," ütles ELKO Grupi direktor Svens Dinsdorfs.

Ettevõte kutsume üles kõiki selles valdkonnas töötavaid partnereid ühendust võtma, kui peaks tekkima kahtlus mõne kauba päritolu suhtes. Soovi korral antakse võrdluseks varastatud kaupade seerianumbrid.

„Peame ka hoiatama, et varastatud kauba edasimüük on ebaseaduslik ja need võidakse nende edasimüüjatelt või ostjatelt konfiskeerida," ütles Dinsdorfs.

Kurjategijate tabamisse on kaasatud lisaks riigipolitseile ja ettevõttele ka kindlustuse poolt palgatud uurijad.

Kuna kaubad olid täielikult kindlustatud, ei mõjuta nende vargus ettevõtet märkimisväärselt. Küll aga varguse ulatust arvestades otsustas ELKO siiski pakkuda kuni 200 000 euro suurust preemiat kõigile, kes pakuvad teavet, mis aitaks kuriteoga seotud isikud tuvastada. Tasu kehtib nii Lätis kui ka välisriikides.

„ELKO soovitab tungivalt neile edastada kogu teave kuriteo tellijate, toimepannute ja sellele kaasa aidanute identiteedi kohta ning samuti selle kohta, kuidas varastatud kaupa tarniti ja edasi müüdi," teatas ettevõte.

Samsung Electronics Baltics kommunikatsioonijuht Liga Bite ütles vargust kommenteerides kolmapäeva keskpäeval Fortele, et sel hetkel puudub tal veel informatsioon, milliseid tooteid ja palju laost varastati.
Elektroonitoodete kaupluste keti Euronics Kristjan Terase märkis, et tema kauplusteketiga seotud kauba maht on selles juhtumis tagasihoidlik. "Loodame, et politsei tabab kurjategijad kiiresti," ütles Terase.