Forte jätkab täna tehnikanäituste lainel. Samal ajal kui Frankfurtis toimub autonäitus, demonstreeriti moskvalastele paraadil ja linna teenuste varustuse näitusel kõige arenenumaid tuletõrje- ja päästeautosid - autosid, laevu, paate, mootorrattaid ja helikoptereid.

Aga ka ratastraktoreid, seguautosid, busse ja igasugu muud tehnikat, mis kuues reas läbi Moskva sõites kõigile muljet avaldasid või siis vähemalt pidanuks seda tegema. Samal ajal toretsesid jõe peal paadid ning õhus lendas helikoptereid. Objektiivselt pihta vaadates on muidugi päris suursugune ja vahva paraad.

Samal ajal jõe peal

Kes valdab vene keelt, saab täpsemalt lugeda SIIT artiklist.

Selge on see, et sellisel üritusel ei ole väga keeruline näha tugevalt poliitilist alatooni. Või on skeptilisus asjakohatu ja äkki ongi tegemist siira ettevõtmisega?

Lucian, kes videod koos lühikommentaaridega postitas on NPRi korrespondent Moskvas, kes ütleb, et tema edastab uudiseid, analüüse ja ei õhuta viha.

Kuid tema paraadikajastusega kaasas käivad kommentaarid on üsna teravate hammastega ning ta on lisanud asjale poliitilise konteksti - näiteks viitab mees sellele, et ca 200 sõidukit on nädalavahetuseks rivistatud näitusele Sakharovi Prospektil, mis on aastate jooksul kujunenud suurimaks valitsuse-vastaste meeleavalduste toimumiskohaks.

Samuti mõtleb ta sellele, miks paraadil ei osale ikoonilised politseibussid, millega ametivõimud meeleavaldajaid ära tassivad. Ka viitas mees Navalnõi uurimisele ja korruptsioonile, kus ühe ametniku pere on seotud ettevõttega, mis müüb linnale erinevaid sõidukeid ja omab palju luksussõidukeid?

Arvamused ürituse kohta lähevad kahte lehte. Paljud Twitteri kasutajad kirjutavad et nad tahaksid sellist paraadi näha ka oma kodulinnas ning paljud ütlevad, et Lucian Kimi iroonia ja kriitika on asjakohatud, sest selliseid paraade korraldatakse üle kogu maailma.

Arvamused jagunevad kaheks

Aga eks see on igaühe enda otsustada - kas panna mingi üritus poliitilisse konteksti või mitte. Või suhtuda sellesse lihtsalt nagu sõjaväeparaadi või mõelda asjast hoopiski nii, et see on natukene jaburavõitu.

Samas peab tõdema, et natuke on silmailu ka ja mulle isiklikult meeldib, et seguautod on rivisse toodud!

Linna teenuste tehnikaparaad Moskvas