Uuringufirma Strategy Analytics andmeil vähenesid veebruaris mobiilimüügi numbrid aastatagusega võrreldes 38 protsenti, vahendab BBC.

Raporti autori Linda Sui sõnul avaldas sellele näitajale tohutut mõju koroonaviiruse puhang Hiinas.

"Mõned Aasia tehased ei suutnud nutitelefone toota, samal ajal kui paljud tarbijad ei saanud või ei soovinud jaemüügikauplusi külastada ja uusi seadmeid osta," rääkis Sui.

Aruandes öeldakse, et müügile jõudnud nutitelefonide arv langes 2019. aasta veebruari näitajalt 99,2 miljonilt 61,8 miljonile 2020. aasta veebruaris.

Veebruaris jäi Barcelonas ära ka paljude uute telefonide esitluskohaks olev maailma mobiilikongress MWC. Samsung esitles äsja oma sellekevadist tippmobiili S20 ja kokkuvolditavat seadet Galaxy Z Flip, Huawei tõi turule lahtivolditava mobiili Mate Xs ning peaks peagi esitlema mobiiliseeriat P40.

Veebruar määrati telefonitööstusele suureks kuuks, mille suurima iga-aastase Mobile World Congressi showcase'iga tutvustatakse palju uusi telefone.

"Veebruaris 2020 toimus kogu maailmas nutitelefonide turu ajaloo läbi aegade suurim langus," ütles analüütikaettevõtte tegevdirektor Neil Mawston."See on periood, mida nutitelefonide tööstus soovib unustada."

On arvatud, et turuolukord võib kaasa tuua tohtu hinnasõja, mis tarbijatele tähendab odavamaid mobiile.