Omapärane saba on innustust saanud loomariigist ning kuigi sellise lahenduse oleks saanud laenata ka inimestele lähedasematelt liikidelt, näiteks ahvidelt, leidsid teadlased inspiratsiooni hoopis merihobudest, kelle järgi saba vormitud on.

Sisuliselt on tegemist plastist lülidest moodustisega, mida on võimalik isikupärastada vastavalt seda kandvale inimesele. Kui kandja on suurem ja kogukam, on ka saba raskem ja pikem, kui inimene on õblukesem, ei pea ka saba nii suur olema. Lülide kaal varieerub 24 grammist kuni 184 grammini, seega võimalusi vangerdusteks on.

Saba sees on neli suruõhul toimivat kunstlihast, mis seda kontrollivad ning võimaldavad sabal igas suunas liikuda ning vajadusel ka kuju muuta. Praegune disain vajab aga veel tehnoloogia arenemist, kuna hetkel toimib kogu asi välise õhukompressori mõjul. Teadlased aga on lootusrikkad, et juba üsna pea pole kompressorit enam vaja ning tarvis on vaid akut, mis sabalihastele võimu annaks.

Selline saba oleks selle loojate sõnul eriti kasulik vanematele inimestele, keda kimbutavad tasakaaluprobleemid või töölistele, kelle ülesanne on tõsta suuri ja raskeid esemeid. Lisaks sellele saaks saba aga kasutada ka näiteks virtuaalreaalsusmängude puhul, pakkudes mängijale realistlikumat kogemust. Kui näiteks mängumaailmas mängijal tasakaal ära kaob, võib saba pakkuda sarnast kogemust ka pärisaistingute toel.