Nii teatatigi tänasel pressikonverentsil, et valmis on saadud uus, robotitele mõeldud kiip, mis suudab mahutada kümne tuhande dollari väärtuses arvutustehnoloogiat kõigest umbes 1300 dollarit maksvasse kiipi, vahendas CNET.

"Robotid, mis sõidavad, lendavad, ujuvad, liiguvad maa all, korjavad maasikaid, korjavad lehtkapsast, korjavad õunu, aitavad inimesi laboris, kõigi nende ajuks saab olema see väike kiip," tõi Nvidia tegevjuht Jensen Huang värvikalt välja hulgaliselt potentsiaalsete kiibiomanike kasutusviise.

Huangi sõnul on tegemist kõige pikaajalisema protsessori arendusprojektiga ettevõtte ajaloos: protsessori disainimiseks läks kolm aastat ning pärast seda läks veel kaks aastat protsessori sisemise arhitektuurilahenduse loomiseks. Kokku oli arendusprojekti kaasatud umbes 8000 inimest.

Huangi sõnul võib kiibi võimekust võrrelda 10 000 dollarit maksva GPU-dest koosneva tööjaamaga. Uus kiip ei vaja aga nii palju elektrivõimsust, et arvutada. Nimelt piisab uuele kiibile kõigest 30st vatist.

Ka praegu kasutavad osad laorobotid ja põllumajandusrobotid Nvidia poolt loodud kiipe. Uus, Jetson Xavieri nimeline kiip on Huangi sõnul vanadest kiipidest aga lausa 20 korda võimsam.

Lisaks Jetson Xavieri nimelisele kiibile tutvustas Nvidia veel kaht tehisintellektile mõeldud kiipi: Drive Pegasus, mis on ette nähtud autonoomsetele taksodele ning Drive Xavier, mida hakatakse kasutama poolautonoomsetes autodes.