Taimsed valgud on juba leidnud tee ameeriklaste seas populaarsetesse hilisõhtustesse suupistetesse; neist valmistatakse nt tortilja-täidist ja vorsti. Nüüd aga ilmuvad need ka hommikusöögilauale.

Kanada kiirtoidueinelate kett Tim Hortons sõlmis hiljuti lepingu ettevõttega JUST Inc., mille kohaselt hakatakse valitud restoranides pakkuma ettevõtte taimseid mune.

Teadaolevalt on see esimene kord, mil mastaapne kiirtoidukett lisab menüüsse munad, mis pole kunagi kokku puutunud kanadega.

Munaeine nimega JUST Eggs peamine komponent on mungoad, millest ettevõtte kinnitusel on võimalik valmistada munapudruga äravahetamiseni sarnast rooga.

Tim Hortonsi keeksidest ja taignapallidest ei ole taimepõhiseod munatooteid esialgu põhjust otsida, kuna JUST Inc. ei soovita neid kasutada küpsetamisel.

See pole esimene kord, mil Tim Hortons panustab taimsesse loomvalgu-asendajasse. Tänavu maikuus hakkas frantsiis pakkuma võileibu ettevõtte Beyond Meat lihavaba hommikueine-vorstiga ning juulis võeti menüüsse kaks hamburgerit Beyond Meat'i taimsete kotlettidega.