Päris uut saart kuhugi siiski ei kerki, vaid nutisaareks muutub Bretagne’ piirkonna suurim saar Belle-Île-en-Mer. Seal elutseb 2009. a andmetel ca 5000 inimest, aga suvisel hooajal juulis-augustis tänu turistidele isegi kuni 35 000.

Nutisaar tähendab, et Groupe Renault loob sinna iseseisva taastuvenergiast toituva nutika elektrivõrgu ja transport hakkab toimima elektrisõidukite vahendusel.

Viimased saavad olema Renault’ Zoe-seeria kuumpära-sedaanid ja Kangoo ZE kaubikud, mis võetakse kasutusele sõidujagamise korras. Need hakkavad akusid täitma laadimispunktides, mida varustavad omakorda päikesepaneelid kohalike hoonete katustel.

Töö peaks valmima kahe lähiaasta jooksul, eesmärk on saare ökoloogilist jalajälge vähendada, panna piirkond iseseisvalt energiat tootma ja üldse uurida, kuidas taastuvenergia-süsteemid võiksid väikseid kogukondi elus hoida.

Seni maksab elekter saarel ebameeldivalt palju, sest selle saamiseks peab kasutama generaatoreid või merepõhjas jooksvaid kaableid.

Renault on varem kätt harjutanud Portugali saarte Porto Santo ja Madeira elektriga varustamisega, nüüd on siis aeg käes terve nutisaar püsti panna.