66-aastane naine tabati katselt visata vahetult enne starti lennufirma Tianjin Airlines lennuki mootorisse kuus metallraha, mis tema uskumuse kohaselt oleks pidanud ennetama halba ja tagama vahejuhtumiteta lennureisi. Õnneks ei kukkunud mündid siiski kallisse mootorisse, vaid pudenesid maha, kus lennujaama töötaja neid enne lennuki starti märkas. Teadaande peale, milles münte loopinud reisijalt nõuti enda tuvastamist, naine süüd üles ei tunnistanud, kuid ta tunti ära turvavideosalvestise järgi.

Ebausklikule naisterahvale määrati kümne päeva pikkune administratiivne vabaduskaotus. Ülejäänud reisijad pidid vahetama lennukit ja nende lend hilines kaks tundi.

2019. aasta jooksul on juba teada antud üheksast õnnemüntide lennukimootorisse pildumise katsest. Rahvusvahelisse ajakirjandusse hakkasid uudised sellise praktika kohta ilmuma 2017. aastal ning vahepeal on kas tava laiemalt levinud või on ajakirjandus varasemast varmam taoliseid juhtumeid kajastama.

Alguses ilmutasid lennukompaniid lennukimootoreisse münte viskavate lihtsameelsete suhtes leebust, kuid vahejuhtumite sagenemisel on paljud omaks võtnud rangema hoiaku. Näiteks nõudis Hiina lennufirma Lucky Airlines tänavu veebruaris kohtu kaudu 20 000 dollari suuruse summa ühelt oma reisijalt selle eest, et too münte mootorisse visates lennu starti mitme tunni võrra edasi lükkas.

Õnneks on seni kõik katsed metallraha mootorisse sokutada luhtunud ja mündid maha kukkunud, aga kui mõnel ebausklikul reisijal peaks kunagi õnnestuma sihtmärgini jõuda, võivad tagajärjed olla kohutavad. Hiina tsiviillenunduse ülikooli professor Ouyang Jie selgitas, et kui mõni münt peaks jõudma mootori hapra keskosani, võib see õhus viibimise ajal mootori peatada.

Nüüdisaegsed lennukimootorid on küll loodud taluma mitmesuguseid võõrkehasid lennuväljade stardiradadel leiduvast prahist lindude ja raheteradeni, kuid väikesed rafineeritud metalli tükid sellesse nimekirja ei kuulu.

Parimal juhul võib mootorisse jõudnud münt kahjustada tiivikulabasid, sügavamale mootori sisse sattudes aga tuua kaasa katastroofilisi purustusi. Sellepärast lükkavadki mündipildujate ohvriks langenud lennufirmad alati lende edasi ja veenduvad, et ükski visatud münt pole kaotsi läinud.