Jaht on 12 meetri pikkune, võib võtta pardale kuni kaheksa inimest ja selle maksimaalne sõidukiirus on 43 sõlme ehk pisut alla 80 kilomeetri tunnis. Jahi kere on valmistatud süsinikkiuga tugevdatud plastikust. Et selle materjaliga töötamine on keerukas, laskis Toyota Marine kere ehitada USA-s Wisconsini osariigis tegutseval Marquis-Carver Yacht Groupil - ettevõttel, millel on palju kogemusi suurte komposiidist valmistatud struktuuride konstrueerimisega.

Koisid jahi pardal ei ole, aga dušinurk ja kambüüs on olemas. Lexus Sport Yacht on esialgu veel vaid kontseptsõiduk ja osta seda kusagilt ei saa, kuid Toyota üritab siiski välja selgitada, kas sellisele veesõidukile USA-s turgu oleks. Ühtlasi on jaht näiteks sellest, et Toyota soovib saada autotootjast elustiilibrändiks, ütles Lexuse kõneisik Prue Hyman CNNile.

Toyota Marine asutati aastal 1990 ja esimene jaht ehitati aastal 1997. Tegu on Jaapani edukaima luksusjahtide müüjaga, aga välismaale toodangut ei lähe. 8-10 meetri pikkused Toyota Ponami jahid müüakse kõik Jaapanis maha. Lexus Sport Yacht on esimene, millega piiritagustele turgudele vaadatakse.