Meediaväljaande hinnangul indikeerib see võimalust, et järgmine Samsung Galaxy S-seeria mudel tuleb täielikult telefoni esipaneeli katva esiekraaniga. See jätab küll lahendamata küsimuse, kuhu pannakse esikaamera ja muud tavaliselt ekraani esiosas paiknevad sensorid.

Peamine põhjus, miks Samsung enda nutitelefonidesse ekraanisisese sõrmejäljelugeja tehnoloogia tooma peab, on asjaolu, et mitmed Hiina telefonitootjad nagu Huawei on juba tehnoloogiat laiapõhjaliselt kasutusele võtmas. Hetkel on paar telefonitootjat nagu hiinlaste Vivo juba ka reaalselt ekraanisisese sõrmejäljelugejaga töötavad telefonid valmis saanud. Kuna tootjatevaheline võidujooks on suur ning Samsungi paari viimast lipulaeva on süüdistatud innovatsioonipuuduses, ei tohi Samsung kindlasti sellest rongist maha jääda.

Just võidujooksu aspektist rääkides ei tohiks tähelepanuta jääda asjaolu, et Hiina telefonitootjad kasutavad enamasti optilisi sõrmejäljelugejaid, Samsung tahab aga turule tulla ultrahelilainetel põhineva tehnoloogiaga, mis on täpsem ja seega ka turvalisem.

Praeguse info järgi toodab järgmisele S-seeria lipulaevale ekraanid Samsung Display nimeline ettevõte, sõrmejäljelugejad toodab aga Qualcomm. Tõenäoliselt tutvustatakse Samsung Galaxy S10-t järgmise aasta jaanuaris.