Rally Estonia meelelahutusjuht Janek Reimal selgitas Fortele, et kogu olukorra keskmes oli lahti ühendatud nullfaasi kaabel. "Tegemist oli professionaalse powerlock kaabliga (vt allolev video - Forte), millel on kaks olekut - lahti või kinni," selgitas Reimal. "Naljalt sellist kaablit lahti ei keera, asja peab tundma või selle kallal kaua nikerdama," ütles ta.

Nullfaasi kaabli lahti ühendamise tõttu tekkis süsteemis ülepinge, mille tagajärjel hävis terve hulk professionaalset heli- ja valgustehnikat, mille koguväärtus on esialgse hinnangu kohaselt vähemalt 100 000 eurot. Reimali sõnul põlesid ülepinge tõttu läbi näiteks 11 võimendit 12-st, elektrikilp, valgus- ja videopuldid, terve hulk prožektoreid ning pultide juurde kuuluvaid monitore.

Korraldajad on välja pannud 3000 eurose vaevatasu, mille abiga loodetakse välja selgitada, kes juhtumi eest vastutav on. Lisaks on olukorrast teavitatud politseid ning esimesel võimalusel esitatakse neile ka avaldus kriminaalmenetluse algatamiseks. Kui juhtumist midagi tead, anna teada vihje@rallyestonia.ee.