Riigikantselei tellimusel 9. aprillil telepildi tootmisega alustanud Levira soovib tööde eest saada tasuks 25 000 eurot pluss käibemaks, lepingut pole riigi ja ettevõtte vahel siiani sõlmitud.

„Leping Riigikantselei ja Levira vahel on praegu kooskõlastamisel ja allkirjastatakse esimesel võimalusel," ütles riigikantselei pressiesindaja Fortele.

Esialgse kokkuleppe järgi osutab Levira teenust kuni 10.05.2020 ja kõikidel selle aja jooksul toimuvatel pressibriifingutel, kuid teenuse osutamist on võimalik pikendada vastavalt poolte kokkuleppele ja lähtuvalt eriolukorraga seotud vajadusest.

Kriisibriifingutelt otse-eetri videopilt jagatakse kõigi soovi avaldanud meediaväljaannetega.

„Teenusega toetame Eesti ametkondi, kes korraldavad pressikonverentse rohkem kui seitse korda nädalas. Keskpäevased kriisibriifingud, igapäevased valitsuse pressikonverentsid ja teised pressiüritused jõuavad nüüd eri telekanalitesse ja voogedastusplatvormidele HD (kõrglahutusega)-kvaliteedis pildi ja heliga ning ülekannete tootmine nõuab senisest vähem tehnilist ressurssi. Teenus aitab muuta ülekannete tootmisprotsessi sujuvamaks ning meedia ja voogedastuskanalid saavad hõlpsa juurdepääsu soovitud sisule," ütles möödunud nädala pressiteates Levira juhatuse liige Veiko Sepp.

Füüsilise distantsi põhimõtteid järgides korraldab Levira pressiürituste ülekandeid minimaalse personali ja tehnikaga.