Legendi järgi lubas Prantsuse sõjavägi 1790. aastail suure rahalise preemia sellele, kes mõtleb välja tõhusa viisi toidu säilitamiseks, vahendab ajakiri Imeline Ajalugu.

Ligi 15aastase katsetamise järel oli leiutaja Nicolas Appert lahenduse leidnud: toit tuli panna klaaspudelitesse, mis seejärel ­korgipuust korgiga kinni ­pitseeriti. Söömise eel tuli toitu soojendada keevas vees.

Konkurendid arendasid nn Prantsuse pudelit edasi. Briti kaupmees Peter Durand võttis 1810. aastal patendi tinatatud plekist purkidele. Apperti pudelitega võrreldes olid metallist konservipurgid vastupidavamad ja neid oli kergem transportida.

Durandi kaasmaalased Bryan Donkin ja John Hall ­ostsid patendi, alustasid ­konservipurkide tootmist ning varustasid 1815. aastast alates Inglise maa- ja mere­väge konserveeritud toiduga.