Telefon

Note20 võib olla viimane esindaja spetsiaalselt puutepliiatsiga telefonide Note-seeriast, arvatakse, et edaspidi saab puutepliiats olema lihtsalt tipptelefonide S-seeria üks variantidest. Meie uurime lähemalt Note 20 Ultra 5G telefoni - seda üüratu kaamerakapsliga seadet.

Nagu arvata oligi, siis revolutsiooni selle seadme sünd kaasa ei toonud - kõik omadused on taaskord lihtsalt veidi paremaks tuunitud ja päris uut on tavakasutaja vähevõitu. Kellasid ja vilesid on aga sellesse seadmesse paigutatud sedavõrd palju, et on juba ületamas inimhoomatavuse piire - puutepliiats, teiste seadmetega sidumise värskendatud vidinad, kõikvõimalikud uuendatud andurid.

Suur 6,9-tolline, servadest kumer ja 120 Hz värskendussagedusega ekraan, mida ümbritsemas täisnurkne välisilme. Puutepliiats viidud vasakusse serva, kuna kõik juhtnupud on toodud sarnaselt S-seeriale paremale küljele ja pliiatsi jaoks ei jäänud seal servas enam ruumi. Kaamerakomplekt ulatus tasapinnast välja enam, kui ühelgi eelkäijal varem. Need on välised näitajad.

Proovisin nädalase testi ajal vastata küsimusele, miks peaks üldse ostma tipptelefoni - mida teeb see paremini või millise parema tunde tekitab see kasutajas võrreldes näiteks keskklassi mobiilidega, millega võrreldes see hiiglane pealegi mitukümmend grammi raskem on? Sain peamisi vastuseid tegelikult kolm.

Esiteks kaamera. Olen veendunud, et see teeb kõige teravamaid, ausamate toonidega, valge tasakaalu, kontraste, varjusid ja valgustatud alasid tasakaalustatult välja toovamaid fotosid mobiilikaamerate maailmas. Pole vaja mingisuguseid ilustavaid filtreid ja maske, kui kaamerakomplekt suudab suurepäraselt hakkama saada ilma. Eriti,. Kui sellega käib kaasas 50x zoom.

Kaks katset. Esiteks Paljassaare poolsaare noor mägiveis pilvisevõitu õhtul (F1.8, 1/1052 s, 7,00 mm, ISO 50 - on näidud, mille kaamera ise paika pani):

Siin aga lähivõte Samsungi nutikella tagaküljest (F1,8, 1/100s, 7,00 mm, ISO 80). Tahtsin näha, mis kella tagaküljele imepeenes kirjas kirjutatud on, ja näen küll:

Hiiglaslik kaamerakomplekt koosneb kokku 108MP põhikaamerast, 12MP ja 5x suumi pakkuvast telefoto kaamerast ja 12MP ülilainurkkaamerast. Lisaks laserautofookus lähedal asuvate objektide tabamiseks.

Mis puudutab 50X suumi, siis sellekohane näide siin:

Teiseks kiirus. 12 GB RAM, uusim Snapdragon 865 Plus protsessor (esimene telefon sellega üldse, sellel on näiteks 10% kiirem graafika võrreldes ilma Plus-laiendita versiooniga)) ja 120 Hz ekraani värskendussagedus loovad kokku seadme, mis ei „läägi" ühegi äpi , veebilehe, mängu või video jooksutamisel.

Geekbench annab seadmele jõudluse skooriks 3,294, mis on maailmas hetkel paremuselt kolmandal tulemus (teisel kohal on Asus ROG Phone 3 sama protsessoriga skooriga 3,393 ning esikohal iPhone 11 Pro näiduga 3,500).

Kolmandaks välimus. Esimene tugevus - väliskatte valik, vähemalt „müstilist pronksi" värvi telefonile ei õnnestunud mul sisuliselt üldse nähtavaid sõrmejälgi tekitada. Suur vorm, täisnurgad, toonide valik - ei jäta aga kahtlust selles, et tegemist on hinnalise ja elegantse telefoniga kontoris töötavale inimesele.

Aga jah, mis kasu on uhketest värvidest ja sõrmejäljetusest, kui ühes nurgas järsult välja ulatuv kaamerakomplekt seadme laual tippides loksuma paneb - see seade tuleb kõikumise vältimiseks osta koos kaantega, mis tagakülje ühele tasapinnale viib. Raske on see seade ka - 208 grammi on omajagu kopsakas tükk.

Mulle kui ajakirjanikule teagi kahtlematult heameelt ka see, et fotode saamise mobiilist arvutisse on muutumas kordades sujuvamaks. Samsung Dex on muudetud täielikult juhtmevabaks ning failide ülekandmiseks ei ole tarvis enam kasutada juhtmeid ja liideseid. Ära tasub mainida ka kindlalt kogu päeva vastupidava aku (4500 mAh mahutavusega).

Igal juhul on tegemist ühe parima Androidi telefoniga üldse.

Kõrvaklapid

Samsungi uued juhtmevabad kõrvaklapid löövad esmalt pahviks oma disainiga. Ei mingeid pulkasid enam - need klapid meenutavad välimuselt ubasid ja disainerid on välja mõelnud inimkõrvaga nii hästi sobituva väliskuju, et need püsivad oma kohal ka ilma, et midagi tuleks tihkelt kõrvaauku toppida.

Julgemad võivad endale lubada kuldseid klappe, mis näevad eriti coolid välja. Tagasihoidlikemale istuvad ehk paremini valged ja mustad. Istuvad need igal juhul kõrvas nii hästi, et ma tõesti unustasin nad sinna, kui kontoris mürasummutust katsetasin.

Viimane töötab...enam-vähem. Pikk sõrmevajutus klappidel ja nii see aktiivne mürasummutus aktiveeritakse. Päris tummaks helisid ei võta, aga vähendab neid oluliselt määral küll.

Ühtlasi tuleb tunnistada, et nii hea helikvaliteediga - eriti bassi osas - juhtmevabu klappe pole mida varem kohanudki. Seadmel ongi lihtsalt 12 mm kõlarile ka eraldi bassikanal.

Laadida saab kõrvaklappide hoidikut, mis ühtlasi laadib klappe. Ühe laadimisega peavad klapid vastu kuni 21 tundi. Klappidel on kaks sisemist ja üks välimine mikrofoni kõnede tegemiseks.

Minu poolt kindlasti ostusoovitus.

Kell

Mis ouutub Samsungi uude nutikella Galaxy Watch3, siis selle peamine uuendus on vana hea tagasitulek. Ehk pööratav rõngas ekraani ümber on tagasi.

Tizeni platvormile on tehtud maailmas ka kõige rohkem kellaääpe ja ekraanidisaine. Seadmel on olemas eSIMi tugi, mis tähendab, et sellega saab ühenduses olla (näiteks sõnumeid lugeda või navigeerida) ka mobiilist sõltumatult.

Aku pidas vastu ligi kaks ööpäeva. Ekraani suuruse osas on valida 41 ja 45 mm vahel. Sportimist, und ja pulssi mõõdab ikka jätkuvalt oma tuntud headuses. Salvestusmälu on kella sees 8GB, mis on kindlasti piisav rohke muusika salvestamiseks.

Sihverplaate on saadaval ligi 80 000, erinevaid mõõdetavaid spordialasid on 30 ringis. Kell on loomulikult veekindel (5ATM).