Ettevõtete teatel on eesmärgiks tagada paremad interneti lahendused Gröönimaa 56 000 elanikule, kuid eelkõige Ida-Gröönimaa piirkondades, kus puuduvad võimalused kaablilahendusteks.

Internetiteenuste osutamine Gröönimaal on keeruline ülesanne, arvestades raskusi rajada maapealset võrku. Lisaks on polaarjoonel nõrk geostatsionaarsete (GEO) satelliitide kättesaadavus.

Nüüd on kaks ettevõtet otsustanud teha investeeringuid maapealse infrastruktuuri täiustamisse ehk maapealsetesse tugijaamadesse.

„Me kohustume tagama interneti lahendusi isegi kõige kaugeimates kohtades, kus ei ole võimalik paigaldada maapealset infrastruktuuri, ning oleme rahul, et koostöös Tele Greenland'ga saame tagada kvaliteetse interneti kättesaadavuse Ida-Gröönimaa elanikele," ütles SES Networks võrgu Euroopa direktor Antonio Bove.

Praegu SES geostatsionaarsete orbitaalsete satelliitide park edastab kokku 8330 TV kanalit terves maailmas, sealhulgas 2923 HDTV kanalit ja 53 Ultra HD telekanalit. Ettevõttel on kliente ka Eestis.

Tele Greenland on riigile kuuluv telekommunikatsiooni teenusepakkuja, kellele kuulub veealune fiiberkaablivõrk, mikrolainevõrk, maapealsed satelliitjaamad ja kohalikud fikseeritud ja juhtmevaba ligipääsuga võrgud.