Üheksa aastat tagasi filmitäht Sophia Loreni poolt ristitud kruiisilaeval on pikkust täpselt kolmandik kilomeetrit. Laev saabus Stockholmist ja selle järgmiseks peatuseks on Peterburi. Täna on laeva pardal 3406 reisijat ja 1264 meeskonnaliiget. Kokku külastab MSC Fantasia sel aastal Tallinna üheteistkümnel korral.

Maailma kõige pikem kruiisilaev on Harmony of the Seas, mis on MSC Fantasiast pisut vähem kui kolmkümmend meetrit pikem - 362,12 meetrit. See hiiglane tegi oma piduliku avareisi eelmise aasta mai lõpus.

Maailma läbi aegade pikim laev oli aga sellest omakorda veel peaaegu saja meetri jagu pikem. Tõsi, mitte kogu oma eksistentsi vältel. Ent Jaapanis aastal 1979 valminud supertankeril nimega Seawise Giant (kandis ka muid nimesid) oli pärast ümberehitustöid pikkust 458,8 meetrit. See alus ei olnud oma suuruse tõttu võimeline näiteks La Manche`i väina läbima. Merehiiglane langes mais 1988 Iraagi-Iraani sõja ajal Iraagi lennuväe tule alla, kuna vedas Iraani toornaftat. Laev läks põhja, ent remonditi hiljem ja ta sõitis oma viimase sõidu aastal 2010, misjärel laev Indias lammutati.

Tuntumatest kodumaistest alustest oli näiteks Georg Ots 134 ja Estonia 155 meetri pikkune. Tartlaste lodjal Jõmmu on pikkust tosin meetrit, parvlaev Leiger on 114 ja jäämurdja Tarmo 84,5 meetri pikkune.