Google on virtuaalreaalsuse (VR - virtual reality) ja liitreaalsusega (AR - augmented reality) mehkeldanud ka varem. 2014. aastal tõi Google turule virtuaalreaalsuse prillid nimega Cardboard (inglise keeles "papp"), mis olid papist kokku volditavad. 2016. aastal tutvustati Daydream platvormi, mille jaoks olid juba ka eraldi virtuaalreaalsuse prillid (mitte enam papist).

Selle aasta mais tuli välja esimene Lenovo poolt toodetud eraldiseisev peakomplekt Mirage Solo (mitte ajada segi liitreaalsuse peakomplektiga Mirage), mis kasutab Google Daydreami operatsioonisüsteemina ning ei vaja kasutamiseks nutitelefoni, nagu enamik teisi mobiilseid virtuaalreaalsuse peakomplekte.

Uus, arenduses olev peakomplekt on samuti juhtmevaba ning ei vaja opereerimiseks telefoni. Erinevalt Mirage Solost keskendub uus seade virtuaalreaalsuse asemel aga liitreaalsusele. Paljud seadme näitajad on aga veel lahtised ning Google nendele omapoolset kinnitust andnud ei ole.

Kuna Google IO üritus möödus ilma vihjeteta antud peakomplektile, võib eeldada, et saame peakomplekti kohta teada rohkem selle aasta lõpus, kui Google esitleb uut nutitelefoni Pixel 3, nutikella Pixel Watch ja juhtmevabasid kõrvaklappe Pixel Buds 2.