Uudsel tehnoloogial põhinev transpordiliik võimaldaks inimesi kahe linna vahel sõidutada kiirusel kuni 1200 km/h, mis tähendaks, et muidu pooleteise tunnise teekonna saaks läbitud vaid 12 minutiga, vahendas IflScience.

Dubai transpordiametiga koostöös loodud transpordikapsel võimaldab sõidutada 10 reisijat, mis tähendaks, et päevas võiks Dubai ja Abu Dhabi vahel Hyperloopiga liigeda kümneid tuhandeid inimesi.

Esitletud kapsel
Hyperloopi peatus Dubais

Millal võiks aga see liin reaalsuseks saada? Virgin Hyperloop One'i koduleheküljel on ambitsioonikalt välja käidud, et 2021. aastal võiks olla juba kolm töötavast Hyperloop-süsteemi.

Projekti ühendemiraatide poolne kõneisik Abdulredha Abu Alhassan ütles, et praegu ei ole nende projekti puhul ühtegi konkreetset kuupäeva veel välja käidud. Samas on naftarahaga õnnistatud riik tuntud oma uuenduslike (kallite) projektide lõpuleviijana, vaadates kasvõi maailma kõrgeimate hoonete nimekirja.

Virgin Hyperloop One'il (mis alles eelmise aasta lõpus kaubamärgi Virgin alla läks, kui Briti ärimees Richard Branson ettevõtmisesse investeeris) on käsil veel mitu projekti, Indias, USA-s ja ka Soomes.

Hyperloop tehnoloogia idee käis 2013. aastal välja ettevõtja ja leidur Elon Musk, tema firma Boring Company tegeleb tehnoloogia arendusega peamiselt USA-s.

Hyperloopi olemus seisneb selles, et taladele toetuvas vaakumilähedaste tingimustega toruvõrgustikus liiguvad magnetilise levitatsiooni abil hõljuvad kapslid, millega saab transportida nii inimesi kui kaupa.

Vaata, milline võiks tulevikus sõit Abu Dhabist Dubaisse välja näha: