Elisa poolt märtsis ja aprillis tehtud võrgu moderniseerimise käigus paigaldati 4G teine sageduskiht 39 ja kolmas sageduskiht 12 tugijaamale. Lisaks moderniseeriti võrguseadmeid 45 tugijaamas.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul tõstis 4G teise ja kolmanda sageduskihi lisamine Järvamaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal klientide mobiilside internetikiirust 2-3 korda.

"Võrgukoormuse leevendamiseks juurde lisatud teine ja kolmas sageduskiht tõstavad oluliselt andmesidekiiruseid. Teise sageduskihiga jäävad kiirused 200-275 megabitini sekundis ning kolmanda kihiga kuni 375 megabitini sekundis," sõnas Polli.

"4G võrkude arendamisega loome lisaks ka eeldused 5G võrgu tulekuks järgnevate aastate jooksul. Tehnoloogia ja teenused peavad valmistuma asjade interneti üha laiemaks levikuks ning seetõttu näeme juba lähitulevikus kliendinõudlust gigabitiste kiiruste järele," täpsustas Elisa tehnoloogiaüksuse juht.

Kokkuvõttes parendasid arendustööd Elisa sõnul nii sise- kui välilevi kõne- ja mobiilse interneti teenuse kasutamiseks. Antud projekti raames ühtegi täiesti uut tugijaama ei ehitatud.