„Täna hommikul võtsime eKooli täiendavate ressursside lilsamiseks täielikult maha ligi 20 minutiks. Kuna see oli töö alustamise aeg, oli see seda valusam meie kasutajatele,“ rääkis Tanel Keres Fortele.

Ta märkis, et kuna koormus kasvab endiselt pidevalt, lisatakse ka ressursse pidevalt juurde. „Olukord läheb kergemaks, kui koormus on stabiliseerunud. Tegeleme sellega aktiivselt,“ lubas ta.

eKoolis kasutatakse õpetajate ning lastevanemate-õpilaste jaoks eraldi servereid. Esmajärjekorras suurendatakse nüüd õpetajatele vajalikku ressurssi ja seda on juba ka tehtud. „Hetkel tegeleme lapsevanemate ja õpilastega,“ ütles Keres kell 10.03.

Ta tunnistas, et keskkonna koormus osutud täna hommikul ennustatust suuremaks.

„Tegelikult on eKooli tavaline kasutusmuster olnud selline, et hommikul on enamus kasutajaid õpetajaid, pealelõunast alates õpilased ja lapsevanemad. Täna hommikul olid kõik korraga eKoolis,“ ütles Keres.

Eelmisel nädalal sai keskkond juurde 8000 uut kasutajat, enamasti õpilased, kes seni on kasutanud eKooli oma vanema konto alt.

Eesti üldhariduskoolides õpib ligi 150 000 õpilast ja valitsuse otsusega on nad tänasest kõik koduõppel.

Koolide nõuanded lastevanematele, kelle lapsed juba üksi kodus ja peaksid eKooli kasutama: helistage oma lastele, rahustage neid. Öelge, et süsteemis juhtub ikka vigu ja karta pole midagi.

"Kindlasti ükski õpetaja ei hakka kohe tegemata töö eest halba hinnet panema. Kindlasti öelge neile, et nad ei läheks sõpradega õue mängima, vaid püsiksid ikka kodus ja ootaksid edaspidiseid juhiseid," teatas üks kool oma lastevanematele.

eKool langes täna rivist välja juba esimeste tundide ajal. Probleeme on ka teise populaarse õpikeskkonnaga Stuudium.