Tele2 müügidirektori Aare Uusjärve sõnul kehtisid ametlikult reguleeritud piirhinnad seni Euroopast Eestisse helistamisel, aga nüüd muutub ka Eestist välja helistamine ühtselt soodsamaks. Alates 15. maist maksab kõneminut eraisikutele Euroopa riigi numbrile helistades kuni 0,228 eurot ning lühisõnumi hind on maksimaalselt 0,072 eurot.

“Kui seni võisid Euroopa riikidesse helistamise tasud erineda maade lõikes mitu korda, siis nüüd ühtlustuvad need kõigi operaatorite jaoks sarnasele tasemele. Kuigi ametlik regulatsioon puudutab ainult eraisikuid, otsustas Tele2 langetada ise hinnad samale tasemele ka äriklientidel,” rääkis Uusjärv.

“Operaatorid küll kaotavad ühe sissetulekuallika, aga suures plaanis teeb see hinnad läbipaistvamaks ning inimesed hakkavad teenuseid kahtluseta rohkem tarbima. Omalt poolt teeme veel lisasoodustuse ning lisame oma populaarsetesse pakettidesse Vabadus 8, Vabadus 100, Piiramatu Vabadus 100, Äri Põhjamaades 30, Piiramatu Äri Põhjamaades ja Piiramatu Äri Euroopas lisaks tasuta 100 minutit Eestist ELi numbritele helistamiseks,” ütles Uusjärv.

Regulatsioon ja uued hinnad kehtivad nii Eesti kui teistele Euroopa Liidu sideoperaatoritele järgmised viis aastat.