Arno Kütt kirjeldas Teede Tehnokeskuse korraldatud konverentsil, et plaan on juba lähiaastatel tänavaliikluses pakke viima hakata. “Keskpikas perspektiivis võtavad robotid inimkulleri töö üle ja automaatse kullertehnoloogia kasutuselevõtt on lähemal kui inimesed arvata oskavad,” rääkis Kütt.

“Näeme oma pakirobotit veidi teistmoodi kui seda teeb näiteks Starship. Ehitame masinat, mis liiguks sõidu- mitte kõnniteedel. Samuti hakkab meie robotkuller korraga vedama mitte ühe, vaid kümne-kahekümne inimese pakke korraga, mis teeb logistikaringi mõistlikumaks. Samuti viib meie kullerrobot plaani kohaselt kauba inimese isiklikku kodu-pakiautomaati, et klient ei peaks enam kodus kulleri saabumist ootama,” rääkis Kütt.

“Tegime oma esimese kullerroboti demo-mudeli Renault Twizy põhjale, aga see on selgelt liiga raske. Selleks, et 100-200 kilo raskust koormat vedada, ei tohiks robot ise rohkem kaaluda,” ütles Kütt.

“Katsetame ka erinevaid tehnoloogiaid, kuidas isesõitvat kullerrobotit juhtida. Näiteks testime teede sisse paigaldatavaid raadio-majakaid, mis näitavad masina asukohta ja paiknemist teel väga täpselt,” lisas Kütt.

Arno Küti sõnul on Eesti uue tehnoloogia piloteerimiseks väga hea koht. “Väikest riiki on uue tehnoloogiaga lihtsam ja soodsam katta, samuti ka plaani muudatusi teha. “Kui me tõesti tahame olla innovatsioonile suunatud riik, siis peaks uute tehnoloogiate testimise ja kasutamise osas nii riik kui ettevõtted reaalseid ja palju tõsisemaid samme tegema,” rääkis Kütt Teede Tehnokeskuse konverentsil.