Lahenduse välja töötanud Hound Labsi tegevjuht Mike Lynn ütles väljaandele NPR, et nende eesmärk on tasakaalustada õiglust ja turvalisust. Ta selgitas, et firma loodud hingeõhudetektor suudab tuvastada THC-d, ehk kanepis leiduvat peamist narkootilist ainet. Ettevõtte sõnul suudab seade kanepitarbimise tuvastada kahe tunni vältel suitsetamishetkest, aidates seega paremini tuvastada hetkel narkojoobes olevaid inimesi, võrreldes näiteks vereprooviga, mis näitab THC sisaldust organismis ka mitmete päevade või isegi nädalate jooksul.

Üldiselt meenutab detektor politsei poolt roolijoodikute tuvastamiseks kasutatavat puhumisseadet, kuid tuvastuskassetis peituv tehnoloogia on sellest mõnevõrra erinev ning loodud spetsiaalselt THC tuvastamiseks. "Kui kellegi hingeõhust leitakse THC-d, siis võib olla kindel, et inimene on kanepit suitsetanud," ütles Lynn. "Keegi meist ei tahaks, et narkouimas inimene sõidaks või töötaks näiteks ehitusel," viitas ta narkootikumidega seotud probleemile.

Praeguseks on kanepi suitsetamine oma tarbeks legaliseeritud üheksas osariigis, 31 osariigis on legaliseeritud meditsiiniline kanep. Seejuures on narkouimas sõitvad juhid ja nende tuvastamine muutumas järjest suuremaks probleemiks. Lisaks USAle on sama mure ka Kanadas, kus üle terve riigi on kanepi suitsetamine legaliseeritud. Seal plaanitakse narkojoobes juhte hakata tuvastama süljetestide abil. Vatipulgaga suust kogutava süljeproovi abil oleks süljest samuti võimalik THC sisaldust mõõta. Seade ootab Kanada justiitsministeeriumi viimast heakskiitu.

2017. aasta augustis Denver Posti poolt läbi viidud uuringu kohaselt on kanepiuimas juhtidega seotud liiklussurmade arv Colorado osariigis alates 2013. aastast igal aastal tõusnud. Osariik legaliseeris kanepi 2012. aasta novembris ning selle kasutamine muutus vabaks 2014. aasta jaanuaris. Samas tasub selle statistika puhul hoida kriitilist meelt, kuna THC sisaldust mõõdeti verest - seega võidi narkootikumi tarbida päevi või isegi nädalaid enne õnnetust.