Tiiut asendav parvlaev Hiiumaa väljub esimesele reisile Rohukülast homme, 1.augustil kell 13:00. TS Laevad ütles täna, et kuna eesolev nädalavahetus on üks populaarseimaid nädalavahetusi Hiiumaa külastamiseks, teenindavad Rohuküla- Heltermaa liini kokku kolm laeva. Neljapäeval, reedel ja pühapäeval ehk 3., 4. ja 6. augustil teeb parvlaevade Leiger ja Hiiumaa kõrval lisareise veel parvlaev Regula, mis ka reedel pärast Tiiu avariisse sattumist abijõuna merele tuli.

TS Laevad palub reisijatel võimalusel soetada piletid ette e-keskkonnas. E-piletiga tuleb eelisõigusega laevale saamiseks saabuda sadamasse mitte enne eelmise reisi väljumist ja mitte hiljem kui 15 minutit enne piletil märgitud reisi.

TS Laevade turundusspetsialist Triin Rum ütles Fortele, et praegu ei ole veel Tiiu vigastuste täpne ulatus teada - see selgub dokis. Ka menetlus ja muud erinevad muud toimingud, mille tulemusena avarii olemus välja selgitatakse, on veel käimas. "Esimese hinnangu järgi võib olla tegemist tehnilise rikkega, mille puhul laeva juhtimissüsteem keeldus reageerimast," sõnas Rum.

"Ravikuur" toimub Soomes

Dokki läheb Tiiu augusti esimeses pooles ja see tähendab sõitu Soome, Naantali tehasesse. Ka seal tehtavate remonttööde võimalikku maksumust ei ole praegu veel võimalik öelda, ütles Rum - see selgub siis, kui laev on veest väljas ja vigastused kindlaks tehtud.

Kuigi TS Laevade päevane pressiteade ütles, et laev jääb liinilt ära maksimaalselt pooleteiseks kuuks, ei soostunud Rum spekuleerima, kas see võib ühtlasi tähendada, et Tiiu juba paari nädala pärast tagasi liinil on.

"Jääme selle juurde, et Tiiu on poolteist kuu pärast tagasi liinil," ütles ta. "Oluline on see, et laev saab jälle korda ja tagatud on maksimaalne ohutus nii reisijatele kui meeskonnaliikmetele."