Selle lause – „ma olen varem mõningaid videomänge mänginud“ – ütles Russell lennujuhtidele oma viimases vestluses nendega vaid mõni minut enne seda, kui lennuk alla kukkus. Ekspertide arvamused selles osas, kas tõesti võis mees vaid arvutisimulaatorite pealt 76-kohalise reisilennukiga lendama õppida ja seda keerulisi manöövreid tehes õhus hoida, lähevad lahku.

Horizon Airi tegevjuht Gary Beck ütles pressikonverentsil, et kommertslennukid on keerukad masinad ja tema ei tea, kuidas Russell oma traagiliselt lõppenud vägitükiga hakkama sai.
Alaska Airlinesi Bombardier, millesarnase Russell ärandas.

Russell töötas Seattle-Tacoma rahvusvahelises lennujaamas pagasitöötajana, samuti puhastas ta lennukeid jääst ja juhtis erinevaid sõidukeid.

Jutt viitas enesetapuplaanidele

ScienceAlert kirjutab, et lennujuhtidega peetud jutuajamistest paistab, et Russellil polnudki üldse kavas Bombardier Q400 lennukiga ohutult maanduda. Allakukkumisest saati on Pierce`i maakonna šerifijaoskond kirjeldanud meest kui enesetapjalike kalduvustega inimest – ilma täpsemalt selgitamata. Ka jutt, mida Russell lennuki kokpitis olles ajas, viitab võimalikele vaimse tervise probleemidele.

Rääkides lennujuhi ja teda F-15- lennukites jälitanud pilootidega ütles Russell mitmeid lauseid, mida võib suitsidaalsetena tõlgendada. Pärast üht keerulist rullumismanöövrit, nn barrel rolli, ütles üks F-15 pilootidest, et Russell võiks maanduda, et keegi viga ei saaks, mispeale mees vastas, et ta ei taha ja et ta olevat lootnud, et „see ongi lõpp.“ Ühel hetkel sõnas ta, et on suuteline küll teliku lennukist välja laskma, aga tal „ei ole maandumist plaanis.“

Mees rõhutas korduvalt, et ta ei taha kellelegi teisele haiget teha ega ka ühelgi lennuväljal maanduda, kuna seal võib ta inimesed ohtu seada.

Osa Russelli juttu viitab sellele, et tal pole lennukogemust („Ma ei tea, mida see kõik tähendab, ma ei tea, kuidas seda sisse lülitada“), osa aga sellele, et ta nautis oma lõbusõitu („Mul pole nii palju abi vaja, ma olen varem mõningaid videomänge mänginud“). Jutust selgus, et ka autopiloodist ei teadnud mees midagi, lennates käsitsijuhtimisega. Kõik see teeb loo – kuidas ikkagi lennurajatöötaja lennukiga õhku tõusta suutis ja nii keerulisi manöövreid tegi – veel imelikumaks.

„On väga ebatõenäoline, aga siiski mitte võimatu, et ta polnud mitte kunagi hetkegi väljaspool virtuaalmaailma lennukiga lennanud,“ ütles USA lennuinstruktorite liidu president Rick Todd The New York Timesile.

"Olen lihtsalt üks murtud mees"

Kuidas iganes Russellil õhkutõus ja lendamine ka ei õnnestunud, igatahes toob fakt, et mees suutis nii lihtsalt suure reisilennuki ärandada, ilmselt kaasa muudatused lennutööstuse turvamises.

Russelli pere, kolleegid ja sõbrad olid juhtunust pahviks löödud ja ütlesid, et nad poleks eales uskunud, et tema – lahke, lõbus, sõbralik mees – võiks millegi sellisega hakkama saada.

„Minust hoolivad paljud inimesed ja kui nad kuulevad, mida ma tegin, siis on nad pettunud,“ ütles ärandaja ka ise enne hukatusliku lennu lõppu lennujuhtidele. „Ma sooviksin kõigi ees vabandada. Olen lihtsalt üks murtud mees, kel paar kruvi ilmselt logisevad. Ma ei teadnud seda kuni praeguseni.“