See pole Zema jaoks esimene uuenduslik veelähedane hoone. Tema varasematest kontseptuaalprojektidest võib esile tõsta “jaht-elamut” Trilobis 65, osaliselt vee alla ulatuvat eluaset mereäärsel kaljul ning viiekorruselist ujuv-tornmaja. Erinevalt noist kavanditest tundub WaterNest 100 tõeliselt praktilise lahendusena, mida nii mõnigi meist oleks valmis tulevikus koduks nimetama. 

Ujuvelamule kõlbavad ankrukohaks jõed, järved, lahed, abajad ja isegi mittetormine avameri. Kaunikujuliselt kaarduva nelja meetri kõrguse hoone läbimõõduks on tosin meetrit. Selle korpus on valmistatud taaskäideldud alumiiniumist, sarrused lamineeritud puidust ning pealispind ja vaheseinad ilmastikuvaste vahenditega töödeldud koolutatud puidust. 

Elektrivoolu toodab 60 ruutmeetrise pinnaga päikeseelement, mis on katuse pealispinna sisse ehitatud. Element koosneb vormitavatest päikesepaneelidest, millele antud kuju sobitub ehitise katuse kaarja vormiga. 

Zema projekti põhjal elamu WaterNest 100 välja töötanud ettevõtte EcoFloLife kinnitusel suudab kavandatud elektrielement pakkuda kuni neli kilovatti nominaalvõimsust (4 kWp), samas kui WaterNest 100 vajadusteks piisab umbes ühe kilovatisest nominaalvõimsusest (1 kWp). 

Lisaks rakendatakse elamus mikroventilatsioonisüsteemi — värske õhu sissejuhtimist katusesesse ja põrandasse paigaldatud õhutusluukide kaudu. 

EcoFloLife’i väitel tagab automaatne soojusregulatsioonisüsteem madala energiavajaduse ja väikseimad võimalikud ekspluatatsioonikulud. 

Tubane automaatjuhtimissüsteem võimaldab eredamaks või hämaramaks timmida valgustust, sulgeda ja avada kardinaid ja ruloosid ning reguleerida helisüsteemi. Rakendada saab eelhäälestatud valgustus-, õhu konditsioneerimise ja helikujundusrežiime ning elanikel on lihtne seirata energiakulu ja tubast temperatuuri. Lisaks pakub EcoFloLife laia valikut keskkonnasõbralikke möbleerimislahendusi. 

Zema kinnitab, et WaterNest 100 saab tegelikkuseks juba lähimas tulevikus. Uudiseid selle kohta, millal täpselt prototüüpi näha saab või kas mõni üldse on juba valmis ehitatud, samuti selle kohta, kui palju üks “vesipesa” lõppkasutajale maksma võiks minna, jääme kannatamatult ootama.