Teadlastel õnnestus saada pilt umbes tuhat ruutmeetrit katnud iidse metsa puudest ja taimestikust. Looduse iidne varamu oli kaetud umbes meetrise tuhakihiga. Kuna taimestik on väga hästi säilinud, oletavad teadlased, et tuhk langes sellele kunagi kõigest mõne päeva jooksul. Nii on kahjustada saanud mõned puud ja taimed, kuid teised, mis on nende varju jäänud, on hästi säilinud, vahendavad ERRi teadusuudised.

Väljakaevamistel osalenud teadlastel oli võimalik noppida suisa lehtedega puuoksi. Lähemal analüüsil on tuvastatud kuus puude gruppi. Nende seas on nii madalal lamavaid sõnajalgu kui ka tänaseks välja surnud 25meetrisi puid Sigillariaja Cordaites.Samuti leiti hästi säilinud näidiseid tänaseks välja surnud Noeggerathialese grupist. Tegemist on sõnajalgade kaugete sugulastega, mis kandsid samuti eoseid. Neid puid on varasemalt leitud Põhja-Ameerikast ja Euroopast, kuid tuleb välja, et Aasias olid need märksa laiemalt levinud.

Teadlaste sõnul on leitud metsas talletunud moment väärtuslik lähtekoht tulevaste leidude analüüsiks, võimaldades senisest paremini arvata, mis juhtus enne ja pärast seda.

Vastavat leidu on lähemalt kirjeldatud ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences.