Need on vaid mõned paljudest peadpööritavatest ennustustest, mille USA füüsikateoreetik Michio Kaku käib välja oma värskes raamatus “Võimatuse füüsika” (“Physics of the Impossible”).

New Yorgi City University professor Kaku, tuntud teadlane ja viljakas populariseerija jõuab järeldusele, et suur osa võimatuteks peetavatest “ulmeimedest” on võimatud ehk ainult täna või lähitulevikus. Tegelikult aga ei tarvitse need füüsikaseadustega sugugi vastuolus olla. Ja kui miski on juba loodusseadustega kooskõlas, siis leiab see varem või hiljem ka teostamist.

Kaku tuletab meelde termodünaamika ühe rajaja lord Kelvini ennustust, et õhust raskema sõidukiga ei ole võimalik lendu tõusta, ning aatomituuma avastaja Ernest Rutherfordi veendumust, et tuumas peituvat energiat ei maksa lootagi kätte saada. Kui nähtamatust peeti omal ajal üksnes muinasjuttudes esinevaks väljamõeldiseks, siis kaks aastat tagasi demonstreerisid Briti ja USA füüsikud materjali, mis teeb eseme mikrolainetele nähtamatuks.

Kunagi ilmvõimatuks peetud teleportatsioon ehk silmapilkne asukohavahetus on samuti tänapäeval juba täiesti teostatav, ehkki seni vaid valguseosakeste footonite ja kergemate aatomitega. Täpsemalt öeldes on õnnestunud ühest ruumipunktist hetkeliselt teise punkti üle kanda footonis või aatomis sisalduvat informatsiooni. Aga Kaku leiab, et juba järgmise aastakümne jooksul võidakse sel moel teleportida ka esimene molekul ning lähikümnendeil ehk isegi mõni viirus või jupike DNAd. Inimese teleportimiseni läheb Kaku arvates kindlasti veel sajandeid.