Ehitusjärgus maja valmimist oodata on üsna tüütu, rääkimata kulukusest. Taoline olukord võib aga tänu ettevõttele Zhuoda Group peagi muutuda.

See, millega nad hakkama on saanud, on lihtsalt imeline — ning sama imelisi tundeid peaks tekitama hinnanumber.

Ettevõtte tootearendus-inseneridel õnnestus fabritseerida esimene tõeliselt 3D-prinditud elumaja, mille ehitamise maksumus jääb 2500–3000 jüaani piiresse.

Ärge laske end heidutada 3D-printimisest — hoone on igati vastupidav, ehitatud terastarindile ja projekteeritud taluma isegi tugevaid maavärinaid.

Kuna ehitusmaterjalid on nii tule- kui ka veekindlad, pole suurt ohtu karta keskkonnatingimustestki.

90 protsenti ehitustegevusest toimus tegelikult ehitusplatsist eemal spetsiaalses tehases, kus prinditi valmis mooduldetailid hoone iga osa tarbeks. Ettevalmistused ehituseks ja ülejäänud ehitustöö toimusid ehituspaigas.

Häärberi iga moodul kaalub rohkem kui sada kilo pinna-ruutmeetri kohta ja toestab ka kogu hoonet, mistõttu ongi rajatis väga vastupidav. Terasraami on võimalik täita soojusisolatsiooni-materjalidega.

Ehitusmaterjalid, mille täpne koostis on kiivalt varjatud ärisaladus, koosnevad Zhuoda Groupi asepresidendi Tan BuYongi osutusel tööstus- ja põõlumajandusjäätmetest, tänu millele on hoone ka väga keskkonnasõbralik.

Viimase lihvi lisavad iga mooduli jaoks 3D-prinditud, nt jadeiiti, puitu, marmorit või graniiti meenutava tekstuuriga dekoratiivtahvlid, mille valiku üle saavad tulevased majaomanikud enne ülikiire ehitustöö algust ise otsustada.

Iselaadne “luksuslik” leivanumber on “sisseehitatud aroomiteraapia” — seinamaterjalile lisatud lõhnaürdid.

Selline maja, mis inseneride prognooside kohaselt peaks vastu pidama vähemalt 150 aastat, on samm edasi taskukohaste eluasemete poole ning mitte ainult eramute, vaid ka muude rajatiste ja hoonete arendamise vallas.

Hoonete printimise rabavalt odava hinna juures võib kinnisvaraturgu ees oodata ebameeldiv üllatus.

Kõige lummavamaks tõigaks kogu protsessi juures on, et elamumaa ettevalmistamine ja maja püstitamine ei võta aega rohkem kui kümme päeva.