Tavast kirjutab, et tema õpingud on lõppemas ning sellega seoses on tal soov oma bakalaureusetöö raames uurida kasvuhooneefekti. Samuti on tema sõnul tekkinud võimalus seda ühes Tartu Ülikooli geograafia osakonna teadlastega ka teha. Ise samuti teadlaseks pürgiva noormehe hinnangul on see hea võimalus teha ära nii lõputöö kui ka saada tipptasemel teadustöö kogemus.

Keskkonnamõõdistustega tegeleva projekti käigus saaks Tavast kahe nädala vältel koguda andmeid süsihappegaasi (CO2), dilämmastikoksiidi (N2O) ning metaani (CH4) hulga kohta Amazonases. Sellele järgneb andmetöötlus, järelduste tegemine ning bakalaureusetöö valmis kirjutamine ning kaitsmine.

Kogu asja juures on aga üks suur probleem. Nimelt ei kataks ülikool Tavasti reisikulusid ning seetõttu palub noor teadlane inimestel võimalusel aidata tal toetada lennupiletite ostmisega, mis tema sõnul läheks maksma 1200 eurot. "Stereotüüpilisele tudengile kohaselt on mul palju indu, aga napib kapitali," kirjutab Tavast.

Kui soovid Tavastit tema teekonnal aidata, siis külasta tema Hooandja lehekülge. Loo avaldamise hetkel oli projektile hoogu andnud 23 inimest, kes on kokku panustanud juba 351 euroga.