Manga-koomiksitest on Jaapanis saanud viimaste aastakümnetega tõeline hiigeläri, mille käive ulatub miljarditesse dollaritesse. Seega pole ka ime, et jaapanlased suudavad kergesti leida ühise keele ka virtuaalse mangategelasega laval.

Hatsune Miku on Crypton Future Media arvutis loodud tegelane, kes laulab oma fännide kirjutatud lugusid, mida võimaldab viimistleda just Vocaloid 2 programm. Lavale kuvatakse ta hologrammiprojektoritega.

Ja maskoti staatusest on ta ammu väljunud.

Välimuselt meenutab ta 16-aastast tüdrukut, pikkade patsidega, kelle nime annaks ka tõlkida kui "esimene tulevikuheli". Ja New Yorgis sai ka kohalik publik veenduda, et selline iga laulukirjutaja unistus sobib ideaalselt suurtele lavadele, olgu siis koos Lady Gagaga või ka üksi. Kes ei tahaks sellist seksikust õhkavat hologrammi ise näha, lausa katsuda.

Tema sünnipäevaks on tegelikult 31. august 2007. Hääle on ta laenanud näitlejalt nimega Saki Fujita. Aga tarkvara võtab selle hääle tükkideks lahti ja võimaldab kokku monteerida juba arvutisse programmeeritud laule.

Praktiliselt iga tavaline inimene võib temale teksti ette anda, enam kui sada tuhat laulu on ka juba andmebaasis, lisaks on toodetud 170 000 YouTube'i videot ja enam kui miljon kunstiteost, mille peategelaseks on Hatsune Miku.

Interaktiivsemat esinejat annab lavale otsida.