Kuidas seda aga tehti?  Videos punast värvi laserimpulsid lõhuvad fiiberoptilises kaablis liikuva valguskiire eri lainepikkusega osadeks, mille kiirus on erinev. Sel moel tekib justkui auk, kus saab toimuda midagi, mida ei ole näha. Video lõpus liidavad laserimpulsid valguskiire taas kokku, nagu midagi poleks juhtunud, vahendab Novaator.

See on esimene kord, mil teadlastel on õnnestunud midagi aja eest varjata. Teoreetiliselt pakkus selle võimalikkuse 2010. aastal välja Londoni Imperial kolledži teoreetilise optika professor Martin McCall. Cornellis juba sel ajal nn ajaläätsedega tegelenud töörühm otsustas proovida, kas see on ka reaalselt võimalik. Mullu suvel teatasid nad, et on suutnud sündmust peita 15 pikosekundit.

Siiski on sellisel ajavarjul selged piirid ees: sekundipikkuse ajavarju saavutamiseks peaks kaablisüsteem olema juba 30 000 kilomeetrit pikk. Reaalelulisi rakendusi ajavarjul siiski leiduks. Teadlased märgivad, et näiteks on võimalik infovoogu lisada varjatud infoühikuid, mis jäävad nähtamatuks.